Ελλάδα

Πέτρος Λαγούτης: Ήμουν εθισμένος στο τζόγο – Καταστράφηκα οικονομικά

Πέτρος Λαγούτης: Ήμουν εθισμένος στο τζόγο – Καταστράφηκα οικονομικά
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Εκατομμύρια άνθρωποι «νοσούν» και αντιμετωπίζουν προβλήματα στις προσωπικές και επαγγελματικές τους σχέσεις, ενώ οδηγούνται σταδιακά στην οικονομική καταστροφή και συχνά στην αυτοκτονία.

Ο τζογαδόρος δε μπορεί να ελέγξει την εμμονή του, τον εθισμό του, την αρρώστιά του στον τζόγο. Συμπεριφέρεται παράλογα και φτάνει στο σημείο να δανείζεται αλόγιστα από παντού…

Παίζει άσχετα από τις συνέπειες, είτε κερδίζει είτε χάνει, είτε είναι χαρούμενος είτε είναι στεναχωρημένος.

Αποκαλυπτικός ήταν σε συνέντευξή του και ο γνωστός ηθοποιός Πέτρος Λαγούτης, ο οποίος μίλησε για τον εθισμό του στον τζόγο.

«Ο εθισμός που πέρασα στο τζόγο ήταν κάτι πολύ δύσκολο, το οποίο θέλω να αφήσω πίσω μου και να το θυμάμαι ως μακρινό παρελθόν”, είπε, μιλώντας στο Λοιπόν και συνέχισε: “Το κάνω για πολλούς λόγους. Γίνεται ασυναίσθητα κι ασυνείδητα ως μια προσπάθεια να γαντζωθώ από κάτι το οποίο θέλω να φύγω, άρα είναι μια δέσμευση αυτή μ’ ένα τρόπο, που σε ωθεί ακόμα περισσότερο στο να βγεις από αυτό. Αν το επικοινωνήσεις νιώθεις αυτόματα ότι ο κόσμος περιμένει να νικήσεις. Είσαι δέσμιος αυτού του πράγματος, όχι απαραίτητα να τα τζογάρεις για να καλύψεις υποχρεώσεις επειδή τζόγαρες τα χρήματα που είχες» και πρόσθεσε.

«Σου τρώει τη ζωή αυτό το πράγμα. Είναι η μεγαλύτερη προσπάθεια που έχω κάνει στη ζωή μου, είναι τεράστια και δεν τελειώνει ποτέ. Οποιοσδήποτε αντιμετωπίζει πρόβλημα σοβαρού εθισμού, πρέπει να ζητήσει βοήθεια… χθες. Δεν πρέπει να ντραπεί. Δεν ντρέπεται όταν είναι μέσα στον εθισμό και θα ντραπεί όταν θέλει να βγει; Αυτό είναι μια παγίδα του μυαλού που πρέπει να ξεπεράσουν. Πολύς κόσμος που το αναφέρω με ρωτάει αν αισθάνομαι άσχημα» είπε χαρακτηριστικά .

 Τέλος, μίλησε για την οικονομική του καταστροφή και τόνισε «βέβαια, είναι και η οικονομική καταστροφή γιατί ήταν χρόνια, κι ακόμα πληρώνω αυτή την καταστροφή. Όμως δεν είναι αυτό το μεγαλύτερο πρόβλημα, έχεις κι άλλες καταστροφές γιατί χάνεις τον εαυτό σου, κάνεις πράγματα που δεν είσαι εσύ, χάνεις ανθρώπους, φιλίες, χάνεις χρόνο και ενέργεια, αλλάζει ο τρόπος που επιλέγεις τα πράγματα, ακόμα και τις δουλειές σου».
Πηγή: Λοιπόν, usay.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X