Ελλάδα

Παπαγγελόπουλος σε Αθανασίου, για απονομές χάριτος σε εμπόρους ναρκωτικών (pics)

Παπαγγελόπουλος σε Αθανασίου, για απονομές χάριτος σε εμπόρους ναρκωτικών (pics)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με σημερινή σκληρή δήλωση του απαντά στο βουλευτή της ΝΔ και πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ότι επιχειρεί να επιρρίψει ευθύνες στον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια για απονομές χάριτος σε εμπόρους ναρκωτικών.

Αφορμή για την πολιτική κόντρα που έχει ξεσπάσει αποτέλεσε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας ” Ντοκουμέντο” με τον κ. Παπαγγελόπουλο να κατηγορεί τον πρώην υπουργό οτι επιχειρεί να επιρρίψει ευθύνες στον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας για απονομές χάριτος σε εμπόρους ναρκωτικών .

  • Η απονομή χάριτος, που αποτελεί αρμοδιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας, ασκείται βάσει γνωμοδότησης του αρμόδιου Συμβουλίου και φέρει την υπογραφή του υπουργού Δικαιοσύνης, ο οποίος είναι και αυτός που προτείνει την εκάστοτε απονομή. Βασικός σκοπός του μέτρου είναι να διορθώνει τυχόν αδικίες και λάθη που μπορεί να έχουν γίνει από τα δικαστήρια.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Documento, στις περισσότερες από τις 100 περιπτώσεις απονομής χάριτος του Χαράλαμπου Αθανασίου αυτός ο σκοπός δεν εξυπηρετείται, καθώς δόθηκε χάρη ακόμη και σε επικίνδυνο έμπορο ναρκωτικών. Υπενθυμίζεται ακόμη πως η πρώτη τροπολογία που κατέθεσε ο Χαράλαμπος Αθανασίου ως υπουργός Δικαιοσύνης, τον Σεπτέμβριο του 2013, ήταν αυτή που έδινε τη δυνατότητα σε όποιον έκανε δήλωση πόθεν έσχες να μη συμπεριλάβει σε αυτήν ναυτιλιακές εταιρείες και offshore.
Απάντηση Αθανασίου στο νέο Δ.Τ του ΣΥΡΙΖΑ , με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας Documento
«Αφού ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να προσποιείται ότι αγνοεί αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ή όχι αποκλειστικά αρμόδιος να απονέμει χάρη σε κατάδικους, καλό θα είναι να ρωτήσει τους κ.κ. Παρασκευόπουλο και Κοντονή, τον πρώην και τον νυν Υπουργό Δικαιοσύνης:
 
1. Ποιος είναι αποκλειστικά αρμόδιος να απονέμει χάρη σε κατάδικους και
2. Πόσες τέτοιες χάρες οι ίδιοι έχουν υπογράψει.
 
Η υποκρισία, το συνειδητό ψεύδος και η αλητεία των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν τελειωμό.»

Μετά την ανακοίνωση του κ. Αθανασίου, ο αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος δήλωσε:

«Εκτός από μεγάλη απρέπεια, είναι πράξη αισχίστης δειλίας και απόδειξη μέγιστου πανικού η προσπάθεια του κ. Αθανασίου να εμπλέξει τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια σε απονομές χάριτος σε εμπόρους ναρκωτικών που του εισηγήθηκε ο ίδιος ο κ. Αθανασίου.

Ο κ. Αθανασίου ως πρώην Υπουργός, πρώην Ανώτατος Δικαστής και πρώην Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων οφείλει και πρέπει να είναι πολύ πιο προσεκτικός με τον ύπατο πολιτειακό θεσμό.

Ελπίζω όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ιδίως η Νέα Δημοκρατία να καταδικάσουν την ανεπίτρεπτη και απαράδεκτη συμπεριφορά του κ. Αθανασίου στο σύνολό της.»

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X