Ελλάδα

Παπαδημούλης: Ο Μητσοτάκης δηλώνει φιλελεύθερος αλλά έχει ακροδεξιό αντιπρόεδρό και χουντικό τομεάρχη (vid)

Παπαδημούλης: Ο Μητσοτάκης δηλώνει φιλελεύθερος αλλά έχει ακροδεξιό αντιπρόεδρό και χουντικό τομεάρχη (vid)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο
Μιλώντας στο ΣΚΑΙ ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, αναφέρει, μεταξυ άλλων «έχασαν όσοι προσπάθησαν ανιστόρητα να ταυτίσουν το ναζισμό με τον κομμουνισμό. Ο ΣΥΡΙΖΑ από την ίδρυσή του και τους πολιτικούς του προγόνους δημιουργήθηκε ως αντιπαράθεση, αντίδραση στην ολοκληρωτική εκτροπή του σταλινισμού και τον αντιδημοκρατικό χαρακτήρα των ολοκληρωτικών καθεστώτων του υπαρκτού σοσιαλισμού. Έχουμε τις ρίζες μας στην Άνοιξη της Πράγας».
Σημείωσε ωστόσο ότι «τη συζήτηση αυτή δεν την άνοιξε η κυβέρνηση αλλά πρωτίστως η αξιωματική αντιπολίτευση λογαριάζοντας ότι με ανιστόρητες εξισώσεις ναζισμού – κομμουνισμού θα κερδίσει πόντους στην αντιπαράθεση με την κυβέρνηση».
Ξεπλένουν το ναζισμό ορισμένοι στη Ν.Δ. υποστήριξε ο κ. Παπαδημούλης επισημαίνοντας ότι «ο Κ. Μητσοτάκης δηλώνει φιλελεύθερος αλλά την ίδια ώρα έχει κάνει αντιπρόεδρο έναν ακροδεξιό τον Αδ. Γεωργιάδη και κορυφαίο τομεάρχη έναν χουντικό το Μ. Βορίδη. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής αυτούς τους είχε πετάξει έξω από την παράταξη γιατί τους θεωρούσε άκρα, το ίδιο και ο Κώστας Καραμανλής καθώς και ο νεώτερος Καραμανλής ο βουλευτής Σερρών (…) το να φορτώνει κανείς σε έναν κομμουνιστή που αγωνίστηκε για την απελευθέρωση της χώρας από τις γραμμές του ΕΛΑΣ και την ΕΔΑ είναι σαν να χρεώνει σε έναν χριστιανό τα εγκλήματα της Ιεράς Εξέτασης, σα να χρεώνει σε έναν μουσουλμάνον τα φρικιαστικά εγκλήματα του ISIS».

https://www.youtube.com/watch?v=OgVIuD9Nc38

-->

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X