Διεθνή

Πρέβεζα: Ηχηρό μήνυμα Παυλόπουλου προς την Αλβανία

Πρέβεζα: Ηχηρό μήνυμα Παυλόπουλου προς την Αλβανία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο
Μήνυμα προς την Αλβανία, να σεβαστεί τα δικαιώματα της εθνικής ελληνικής μειονότητας έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τον χαιρετισμό του στην έναρξη των εργασιών του τετάρτου Συνεδρίου Παγκόσμιου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού, ενώ παράλληλα, επεσήμανε το χρέος της Πολιτείας, για την διαμόρφωση προϋποθέσεων ανάπτυξης για τη Ήπειρο.

Ο κ. Παυλόπουλος έκανε ειδική αναφορά στην συμβολή των Ηπειρωτών στους απελευθερωτικούς αγώνες του έθνους, στους εθνικούς ευεργέτες και «στην τεράστια προσφορά τους, τόσο από οικονομική όσο και από πολιτισμική άποψη, στο ν’ αποκτήσει, όχι μόνον η Ήπειρος, αλλά ολόκληρη η Ελλάδα, σημαντικό μέρος της σύγχρονης φυσιογνωμίας της» .

 Το μήνυμα προς την Αλβανία:

« Δεν πρέπει, όμως, να λησμονούμε και την Εθνική Ελληνική Μειονότητα, της οποίας κα κάθε είδους δικαιώματα πρέπει να γίνονται απολύτως σεβαστά στην γείτονα Αλβανία, όπως, άλλωστε, αρμόζει σε πολίτες που διαβιούν σε καθεστώς κράτους δικαίου. Διότι μόνον οι χώρες που γνησίως συνιστούν κράτη δικαίου πληρούν την ελάχιστη και πλέον αυτονόητη προϋπόθεση για την ένταξή τους στη μεγάλη οικογένεια των ευρωπαϊκών λαών, την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Ελλάδα έχει πάντοτε στραμμένο, με μητρική αγάπη, το βλέμμα της στους Ομοεθνείς μας και τους διαβεβαιώνει ότι, όπως η ίδια σέβεται και τηρεί με ευλάβεια το Ευρωπαϊκό και το Διεθνές Δίκαιο, αναμένει ανάλογη συμπεριφορά και από την Αλβανία, εφόσον αυτή επιθυμεί να γίνει στο μέλλον μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Και εδώ οφείλω να επισημάνω με έμφαση ότι η προκλητική παραβίαση του δικαιώματος στην ιδιοκτησία, η οποία συντελείται από πλευράς αρχών της Αλβανίας ιδίως μέσα από την παντελώς αυθαίρετη κατεδάφιση κτιρίων που ανήκουν σε Ομοεθνείς μας, κάθε άλλο παρά ευνοεί την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας» επισήμανε, με έμφαση.
Πηγή: ΕΡΤ
Φωτο- Αρχείο

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X