Σχόλια

Προς φανατικούς αρχαιολόγους. Θέλουμε και τα αρχαία και τις επενδύσεις

Προς φανατικούς αρχαιολόγους. Θέλουμε και τα αρχαία και τις επενδύσεις
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σεβασμός στον πολιτισμό, την κληρονομιά μας και την παράδοση. Εξάλλου είναι ο μεγαλύτερος πλούτος που διαθέτει αυτή η χώρα, παρότι αντιμετωπίζεται με ασέβεια και ελληνικό ερασιτεχνισμό. Ο eretikos.gr πιστεύει απόλυτα ότι οφείλουμε να προστατεύσουμε τα μνημεία και τα αρχαιολογικά ευρήματα.

Πιστεύει, όμως, ότι τα αρχαιολογικά ευρήματα δεν είναι δυνατόν να αποτελούν αξεπέραστο εμπόδιο στις επενδύσεις και κατ΄ επέκταση στην ανάπτυξη της χώρας. Είναι αναχρονισμός και συντηρητική προσέγγιση να λέμε παντού ή τα αρχαία ή οι επενδύσεις.

Γιατί εκτός των περιπτώσεων μνημείων με ιδιαίτερη αξία και σημασία, όπου δεν χωρά καμία άλλη παρέμβαση, στα υπόλοιπα είναι δυνατόν να συνυπάρξουν τα μνημεία με τις νέες δημιουργίες, να ενταχθούν τα μνημεία στον ιστό των νέων επενδύσεων και να τα αναβαθμίσουν.

Γιατί η άκαμπτη στάση των αρχαιολόγων, έτσι όπως εκδηλώνεται και από το σύλλογό τους, μπορεί να ακυρώσει πολλές επενδύσεις, μέσω αρνητικών αποφάσεων.

Και όσον αφορά στο Ελληνικό, θα θέλαμε να ρωτήσουμε τους αρχαιολόγους: Που ήταν όλες τις προηγούμενες δεκαετίες; Τί έκαναν όλα αυτά τα χρόνια; Οχι μόνο όταν λειτουργούσε το αεροδρόμιο, αλλά και τα τελευταία 15 χρόνια που είχε μετακομίσει;

Και θα το δηλώσουμε άλλη μία φορά. Για το eretikos.gr δεν υπάρχει δίλημμα ή τα αρχαία ή οι επενδύσεις. Θέλουμε και τα αρχαία και τις επενδύσεις.

Φανατισμοί και ιδεοληψίες έχουν αρκετά ταλαιπωρήσει τη χώρα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X