Ελλάδα

Προσοχή στο θανατηφόρο παιχνίδι. Παρέμβαση εισαγγελέα

Προσοχή στο θανατηφόρο παιχνίδι. Παρέμβαση εισαγγελέα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Εκατοντάδες θανάτους εφήβων σε όλο τον κόσμο προκάλεσε το διαδικτυακό παιχνίδι ¨Μπλε Φάλαινα” (κάποια στοιχεία κάνουν λόγο για 130 θανάτους). Στην Ελλάδα από τύχη δεν θρηνήσαμε ακόμα θύματα, αλλά μία έφηβη νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη και ευτυχώς οι γιατροί πρόλαβαν το μοιραίο.

Το φαινόμενο αυτοτραυματισμού εφήβων παρουσιάστηκε επίσης στην Κρήτη και σε άλλες περιοχές της χώρας και η διεύθυνση ηλεκτρονικού εγκλήματος δημοσιοποίησε οδηγίες για την προστασία, καθώς και πως οι γονείς θα διαγνώσουν ότι το παιδί τους κινδυνεύει από τη “Μπλε Φάλαινα”.

Και τώρα ήρθε η εισαγγελέας πρωτοδικών Αμαλιάδας Αρετή Τέγου η οποία σε εκτέλεση παραγγελίας της εισαγγελέων του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου-Βασιλοπούλου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς, καθώς και όσους έχουν την επιμέλεια ανηλίκων, να επαγρυπνούν και σε περίπτωση που υποπτευτούν ότι κάποιος ανήλικος σχεδιάζει να συμμετάσχει στο παιχνίδι να έρθουν αμέσως σε επικοινωνία, είτε με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, είτε με τις κατά τόπους αστυνομικές Αρχές, είτε με τους εισαγγελείς.

Επίσης, με την ίδια ανακοίνωση, προτρέπονται οι ανήλικοι, σε περίπτωση που δεχθούν πρόσκληση-πρόκληση συμμετοχής στο συγκεκριμένο διαδικτυακό παιχνίδι, να απευθύνονται στους γονείς τους και να ενημερώνουν τις κατά τόπους αστυνομικές Αρχές, καθώς και τον εισαγγελέα.

Τέλος οι διευθυντές των σχολείων καλούνται να ενημερώσουν τους μαθητές και τους γονείς για τους κινδύνους που διατρέχουν οι ανήλικοι από τη συμμετοχή τους στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X