Πολιτική

Πρ. Παυλόπουλος: «Εμβληματικό και διαχρονικό το παράδειγμα της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας»

Πρ. Παυλόπουλος: «Εμβληματικό και διαχρονικό το παράδειγμα της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

«Το παράδειγμα της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας είναι εμβληματικό και διαχρονικό και πρέπει να μας εμπνέει και στους σημερινούς χαλεπούς καιρούς» τόνισε, σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, μετά την ξενάγησή του στο μουσείο της Μπουμπουλίνας, στις Σπέτσες.

Ο κ. Παυλόπουλος πρόσθεσε ότι «η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, ξοδεύοντας όλη την μεγάλη περιουσία της για τον αγώνα της Εθνεγερσίας, και μάλιστα κατά τα δύο πρώτα κρίσιμα χρόνια του, μας διδάσκει κατά τη ρήση του Πλάτωνος ότι “απάντων τιμιώτερον εστίν η Πατρίς”».

Επίσης, ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι «η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, με την γενναία αντίστασή της εναντίον της άδικης φυλάκισης του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Ύδρα, το 1824, μας διδάσκει τον έμπρακτο σεβασμό που πρέπει να επιδεικνύουμε προς όλους εκείνους, οι οποίοι διακρίνονται για την προσφορά τους προς την πατρίδα, το έθνος μας και τον λαό μας».

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ξενάγησε στο μουσείο ο απόγονος πέμπτης γενιάς της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας, Φίλιππος Δεμερτζής-Μπούμπουλης.

Νωρίτερα, ο κ. Παυλόπουλος μετέβη στο λιμάνι της Ντάπιας, όπου έριξε στεφάνι στην θάλασσα προς τιμήν των πεσόντων στην ιστορική Ναυμαχία των Σπετσών, ενώ στο λιμάνι είχε αγκυροβολήσει η φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού «Σπέτσες».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X