Ελλάδα

Πυροβολισμοί εναντίον εφοριακών στο Βόλο

Πυροβολισμοί εναντίον εφοριακών στο Βόλο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με πυροβολισμούς ξεπροβόδισε τους εφοριακούς που έκαναν έλεγχο στο κατάστημά του επιχειρηματίας στην Αγριά Βόλου.

Πρόκειται για το πιο γνωστό παγωτατζίδικο της περιοχής, το οποίο πήγαν να ελέγξουν οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ.

Διαπίστωσαν ότι δεν είχαν εκδοθεί τέσσερις αποδείξεις και την ώρα, που πήγαν να δώσουν το πρόστιμο στη γυναίκα του επιχειρηματία, ακούστηκε αυτός από το πίσω μέρος να φωνάζει ¨θα πάρω τη χατζάρα¨.

Οι ελεγκτές φεύγοντας άκουσαν πυροβολισμούς στον αέρα.

Σήμερα το πρωί οι ράμπο πήγαν στο αστυνομικό τμήμα και έκαναν καταγγελία.

Στον έλεγχο που επακολούθησε βρέθηκαν στο σπίτι του επιχειρηματία μία χειροβομβίδα κρότους λάμψης, ένα σπαθί, ένα όπλο και 350.000 ευρώ κρυμμένα στο πλυντήριο, τα οποία και κατασχέθηκαν με εντολή εισαγγελέα.

Με ανακοίνωσή τους η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου και ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής καταδικάζουν το φαινόμενο και προειδοποιούν ότι δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές τέτοιες καταστάσεις.

Στην ανακοίνωση από το γραφείο της υφυπουργού Οικονομικών, Κατερίνας Παπανάτσιου τονίζεται ότι:

«Αναφορικά με το νέο περιστατικό βίας και απειλών κατά εργαζομένων της Υπηρεσίας Ερευνών Διασφάλισης Εσόδων (ΥΕΔΕ) κατά τη διάρκεια ασκήσεως των καθηκόντων τους, χτες στην περιοχή του Βόλου,  οι φορολογικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν κανονικά, με τους ίδιους, εντατικούς ρυθμούς σε όλες της περιοχές της Ελλάδας και στόχο την καταπολέμηση και  πάταξη της φοροδιαφυγής.

Οι φορολογικές αρχές και οι εργαζόμενοί τους θα συνεχίσουν το έργο τους, όσο και αν κάποιοι επιμένουν σε τακτικές και αντιλήψεις του παρελθόντος, συνεχίζοντας να θεωρούν τη φοροδιαφυγή κανονικότητα.

Τα αποτελέσματα των φορολογικών ελέγχων της καλοκαιρινής περιόδου θα είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους επιλέγουν να παρανομούν και σε όσους τους στηρίζουν και τους παροτρύνουν».

Από την πλευρά του ο Γιώργος Πιτσιλής επισημαίνει: «Οποιαδήποτε μορφή βίας δεν είναι ούτε κατ΄ ελάχιστο ανεκτή. Πολύ περισσότερο οι απειλές, τις οποίες θεωρούμε αδιανόητες.

Ευχαριστών προσωπικά την ηγεσία της αστυνομίας για την άμεση ανταπόκρισή της.

Είμαστε δίπλα και στηρίζουμε έμπρακτα όλους τους υπαλλήλους των υπηρεσιών μας.

Ταυτόχρονα είμαστε σε συνεννόηση με την πολιτική ηγεσία για την αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου, ώστε να προστατεύονται στο μέγιστο δυνατό βαθμό οι ελεγκτές της Αρχής από οποιοδήποτε φαινόμενο βίας ή απειλών>

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X