Επιλογές

Πως θα ρυθμιστούν τα χρέη σε εφορία και ταμεία σε 120 δόσεις

Πως θα ρυθμιστούν τα χρέη σε εφορία και ταμεία σε 120 δόσεις
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ρύθμιση των χρεών εκτός εξωδικαστικού μηχανισμού έρχεται με υπουργική απόφαση και θα αφορά σε  επιχειρήσεις που έχουν χρέη μόνο σε ταμεία ή εφορία καθώς και όσους δεν έχουν πτωχευτική ικανότητα, με κυρίαρχο στόχο να εξυγιανθούν επιχειρήσεις και να βοηθηθούν ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι που έχουν προοπτικές ανάκαμψης.

Επίσης, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του eretikos.gr γίνεται προσπάθεια να ισχύσει η ρύθμιση και για επιχειρήσεις που έχουν κλείσει, καθώς και για ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους που δεν είναι ενεργοί, αλλά έχουν οφειλές σε ταμεία και εφορία. Το εμπόδιο είναι και γι΄ αυτό το θέμα, όπως για την απλοποίηση των διαδικασιών, τα τεχνικά κλιμάκια του κουαρτέτου.

Πάντως, η υπουργική απόφαση θα χωρίζει σε τρεις κατηγορίες τις οφειλές προς εφορία και ταμεία και θα προβλέπει ότι:

-Οσοι έχουν κύρια οφειλή έως 3.000 ευρώ, θα μπορούν να τη ρυθμίσουν σε έως 36 δόσεις.

– Για οφειλές 3.000-20.000 ευρώ προβλέπονται έως και 120 δόσεις, με αναλογικό κούρεμα προσαυξήσεων και πρόσθετων τελών.

-Γγια οφειλές από 20.000 ευρώ και πάνω θα προβλέπεται αρχικά αυτόματη διαγραφή του 95% των προσαυξήσεων και των προστίμων προς τις εφορίες και το 85% των προσαυξήσεων προς την κοινωνική ασφάλιση.

Μάλιστα αφού διαγραφούν οι προσαυξήσεις, θα μπορεί να αφαιρείται ακόμα και το 30% της κύριας οφειλής, με κριτήριο τη βιωσιμότητα της επιχείρησης. Ζητούμενο είναι το πώς θα κουρεύεται αντίστοιχα και ο ασφαλιστικός χρόνος. Ο οφειλέτης θα πρέπει να μπορεί να αποδείξει ότι καλύπτει τα λειτουργικά έξοδα της επιχείρησης και θα μπορεί να πληρώνει τις δόσεις.

Αναλυτικός οδηγός: Πως θα ρυθμίσετε και θα ξοφλήσετε σε 120 δόσεις μικρά ή μεγάλα χρέη σε τράπεζες, εφορία, ταμεία

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X