Πολιτική

Ρ. Σβίγκου: Η Ελλάδα δεν είναι Μπανανία – H Eldorado Gold ασκεί επικοινωνιακό εκβιασμό

Ρ. Σβίγκου: Η Ελλάδα δεν είναι Μπανανία – H Eldorado Gold ασκεί επικοινωνιακό εκβιασμό
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Για κίνηση επικοινωνιακού εκβιασμού της Eldorado Gold που θα πέσει στο κενό, έκανε λόγο η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου μιλώντας στον Ρ/Σ «στο Κόκκινο», τονίζοντας πως η Ελλάδα δεν είναι Μπανανία, οι νόμοι ισχύουν για όλους.

«Κατ’ αρχήν δεν θεωρώ ότι είναι τυχαία η χρονική στιγμή που επιλέχθηκε από την Eldorado για αυτήν την ανακοίνωση, μια μέρα δηλαδή μετά και την παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Θεωρώ ότι εντάσσεται σε ένα πλαίσιο άσκησης πίεσης στην κυβέρνηση και ενός επικοινωνιακού πολέμου, θέλοντας να δείξει ότι η Ελλάδα απορρίπτει τις επενδύσεις, ενώ στην πραγματικότητα αυτό που συμβαίνει είναι ακριβώς το αντίθετο», υπογράμμισε η κ. Σβίγκου.

«Η Ελλάδα ούτε Μπανανία είναι, ούτε τριτοκοσμική χώρα όπου οι επιχειρήσεις θα μπορούν με εκβιαστικούς τρόπους να επιβάλουν τους δικούς τους όρους, παραβιάζοντας την εθνική και την ευρωπαϊκή περιβαλλοντική νομοθεσία, θέλοντας να κάνουν ενδεχομένως πλιάτσικο στον φυσικό πλούτο», προσέθεσε και τόνισε:

«Εμείς θέλουμε κανόνες για όλους και αυτοί να είναι σεβαστοί από όλους. Και γι αυτό προσωπικά θεωρώ απαράδεκτες τις δηλώσεις εκ μέρους των στελεχών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που συντάσσονται εντελώς με τις θέσεις της Eldorado και αδιαφορούν πλήρως για τους περιβαλλοντικούς όρους και τη νομοθεσία, παίρνοντας παίρνουν το ρόλο του εκπροσώπου επιχειρηματικών συμφερόντων και όχι την πλευρά του δημοσίου συμφέροντος και την πλευρά υπεράσπισης του περιβάλλοντος».

Για την παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, η κ. Σβιγκου είπε ότι «παρουσιάστηκε αυτό που συλλογικά είχε αποφασιστεί για τον οδικό χάρτη που θα μας οδηγήσει στην έξοδο από τα μνημόνια. Ήταν μια τοποθέτηση με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και με έναν αισιόδοξο ρεαλισμό που κινείται στον αντίποδα της μιζέριας και της καταστροφολογίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X