Παρασκήνιο

Σε εξέλιξη σαρωτικές αλλαγές στον Σκάι

Σε εξέλιξη σαρωτικές αλλαγές στον Σκάι
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αίσθηση προκάλεσε στην τηλεοπτική αγορά η απομάκρυνση  του Κώστα Κιμπουρόπουλου, από τον Σκάι, στο τέλος του περασμένου Ιουλίου.

Ο έως τότε διευθύνων σύμβουλος του ραδιοτηλεοπτικού ομίλου είχε πιστωθεί την εξασφάλιση της πρώτης από τις συνολικά τέσσερις άδειες που είχαν προκηρυχθεί στην περσινή πλειοδοτική αδειοδοτική διαδικασία της κυβέρνησης, που όμως κατέληξε σε κυβερνητικό φιάσκο.

Ο  Σκάι τότε είχε «κατέβει» στο διαγωνισμό οργανωμένα, συντεταγμένα, έχοντας κάνει πολλές ασκήσεις προσομοίωσης για εκείνον τον διαγωνισμό και χάρη στους χειρισμούς του Κιμπουρόπουλου, του νομικού συμβούλου Κωστή Φιλιππόπουλου και μιας καλά επιλεγμένης μικρής ομάδας στελεχών του ομίλου απέσπασε την πρώτη άδεια με μόλις 43, 6 εκατ ευρώ, όταν υπήρξαν επιχειρηματικά σχήματα που έδωσαν σχεδόν τα διπλάσια.

Ωστόσο το απροσδόκητο μέγεθος της  επιτυχίας του Survivor, σε συνδυασμό με τη συμφωνία που είχε συνάψει το κανάλι με την τουρκική εταιρεία παραγωγής για τη μοιρασιά του διαφημιστικού τζίρου εξαιτίας της οποία έγειρε η ζυγαριά υπέρ της Acun Medya, αλλά και μια σειρά επιλογών του βασικού μετόχου, έφεραν τον Κιμπουρόπουλο στην έξοδο του σταθμού.

Ο Σκάι, απο την πλευρά του.  ενημέρωνε τότε ότι η σχέση με τον έως εκείνη τη στιγμή ισχυρό άνδρα του τηλεοπτικού ομίλου λύθηκε συναινετικά και ότι ο Κιμπουρόπουλος αποχώρησε «για προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους», σύμφωνα με την σχετική εταιρική ανακοίνωση.

Λίγο μετά η θέση καλύφθηκε από την Εύη Κουτσαυτάκη, που μέχρι πριν από περίπου δυο χρόνια ήταν «αγαπημένο παιδί» του ραδιοτηλεοπτικού ομίλου.

Η ικανή μάνατζερ, αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλος στον όμιλο του νέου Φαλήρου στην προηγούμενη θητεία της, είχε κοντραριστεί εκείνη την περίοδο  με το νομικό σύμβουλο Κωστή Φιλιππόπουλο (κατα άλλη εκδοχή είχε αντιπαράθεση με τον Σταμάτη Μαλέλη) και αποχώρησε.

Αργότερα βρέθηκε στο πλευρό του Βαγγέλη Μαρινάκη και ήταν εκείνη που πέρσι «έτρεξε» για την Αλτερ Εγκο την υπόθεση τηλεοπτική άδεια.

Τότε στο Ν. Φάληρο το όνομα «Κουτσαυτάκη» απαγορευόταν ακόμα και να «περνά» σαν σκέψη. Ο καιρός όμως έχει γυρίσματα και βεβαίως αμβλύνει εξάρσεις.  Στο μεταξύ ο αδειοδοτικός διαγωνισμός της κυβέρνησης ήταν ως μη γενόμενος τα τηλεοπτικά σχέδια της Αλτερ Εγκο «πάγωσαν», άλλα ματαιώθηκαν, και με διακριτικό τρόπο η λύθηκε η συνεργασία της εταιρείας του Βαγγέλη Μαρινάκη με την Εύη Κουτσαυτάκη.

Στη νέα θητεία της στο Σκάι ανέλαβε, παραλαμβάνοντας «λευκή επιταγή», όπως δείχνουν τα πράγματα μέχρι τώρα. Έχει δηλαδή το ελεύθερο να διαμορφώσει την οργανωτική δομή του καναλιού.

Στο πλαίσιο των αλλαγών που σχεδίασε και εφαρμόζει απομακρύνθηκε απο τον Σκάι ο νομικός σύμβουλος Κωστής Φιλιππόπουλος. Ο Σταμάτης Μαλέλης προσφάτως έγινε σύμβουλος Ενημέρωσης του Ομίλου Σκάι, και δια της αναβάθμισης εξουδετερώθηκε, σύμφωνα με ερμηνείες της τηλεοπτικής πιάτσας.

Κατα άλλη εκδοχή  η απομάκρυνση Μαλέλη από την «πρώτη γραμμή» της ενημέρωσης έχει και πολιτική διάσταση. Ο με καταγωγή απο τη Λέσβο, ειδησάρχης, ενέδωσε σε ασφυκτική πίεση φίλων και γνωστών να θέσει υποψηφιότητα για περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου με υπερκομματική δράση…

Η Δώρα Γιαννακάκη, εξάλλου, η «ψυχή» του Ομίλου στο κομμάτι της επικοινωνίας και προβολής του, αποφασίστηκε προσφάτως να εστιάσει τη δημιουργικότητα της στην επικοινωνία και προβολή των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Σκάι. Ειναι πλέον Διευθύντρια Στρατηγικού Σχεδιασμού της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου στο πλαίσιο της ανάπτυξης και της ενδυνάμωσης του πεδίου της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Ταυτόχρονα ο Χάρης Γούλιος, με πολυετή θητεία στην διεύθυνση Επικοινωνίας του Mega- παρών και στην τελευταία δύσκολη περιοδο του καναλιού-  επιλέχθηκε να είναι ο νεός διευθυντής Επικοινωνίας αλλά και Μάρκετινγκ του Ομίλου Σκάι.

Η αναδιάταξη του τηλεοπτικού Σκάι δεν έχει ολοκληρωθεί. Λέγεται ότι θα υπάρξουν αλλαγές και στον τομέα του προγράμματος. Θα φανεί…

 

 

 

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X