Ελλάδα

Σκάνδαλο! Το δικαστήριο επιβράβευσε τον φοροφυγά που δεν είχε κόψει 24.500 αποδείξεις.

Σκάνδαλο! Το δικαστήριο επιβράβευσε τον φοροφυγά που δεν είχε κόψει 24.500 αποδείξεις.
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Δεν ξέρω πως θα χαρακτηρίσετε δικαστική απόφαση για το νησί Χρυσή νότια της Κρήτης, ανοιχτά της Ιεράπετρας. Ο eretikos.gr θα τη χαρακτηρίσει σκανδαλώδη εύνοια προς φοροφυγά και «πράσινο φως»  στη φοροδιαφυγή.

Θα θυμάστε την υπόθεση, αφού ήταν παγκόσμιο ρεκόρ. Στη Χρυσή αποβιβάστηκαν οι ράμπο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Όταν άρχισαν τους ελέγχους τους…έπεσαν τα μαλλιά. Είχαν διαπιστώσει ότι δεν είχαν κοπεί 24.500 αποδείξεις, από τις ταμειακές μηχανές για 3 καντίνες και 4 χώρους με ομπρελοκαθίσματα και χρησιμοποιούταν ταμειακή μηχανή η οποία ανήκε σε κατάστημα άλλης πόλης που είχε κλείσει πριν από δύο χρόνια.

Όπως ήταν φυσιολογικό μπήκε λουκέτο διαρκείας. Στη συνέχεια ξηλώθηκαν όλες οι εγκαταστάσεις, γιατί  οι τοπικές αρχές ανακάλυψαν ότι οι καντίνες δεν είχαν άδεια λειτουργίας. Σκαστές και καραμπινάτες παρανομίες.

Κι΄ ενώ υπάρχουν όλες αυτές οι παραβάσεις την Παρασκευή το Μονομελές Πρωτοδικείο Λασιθίου εξέδωσε απόφαση με την οποία επιτρέπεται να λειτουργήσουν ξανά, 3 καντίνες στη Χρυσή και 4 χώροι με ομπρελοκαθίσματα .

Η απόφαση ελήφθη μετά από προσφυγή που κατατέθηκε αλλά και τις παρεμβάσεις υπέρ της επαναλειτουργίας που έγιναν από το Σύλλογο Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης, και τους πλοιοκτήτες που δραστηριοποιούνται στην Ιεράπετρα.

Ο δικηγόρος της ενάγουσας, Γιώργος Αθάνατος μίλησε στο Ράδιο Λασίθι, και όπως ανέφερε το δικαστήριο έκρινε ότι η επαναλειτουργία των καντινών είναι απαραίτητη ειδικά την περίοδο τουριστικής αιχμής την οποία διανύουμε, λόγω του προβλήματος που έχει προκύψει με τα σκουπίδια, την δυσφήμιση της περιοχής αλλά και την ζημιά στην οικονομική δραστηριότητα που αναπτύσσεται στη Χρυσή η οποία επηρεάζει 15-20 τουριστικά πρακτορεία, τους πλοιοκτήτες, και τους εργαζόμενους.

Ο συνολικός κύκλος εργασιών γύρω από τη Χρυσή,  λαμβάνοντας υπόψη όλες τις σύνθετες παραμέτρους, υπολογίζεται στα 35 εκάτ. ευρώ και στις 1.500 θέσεις εργασίας που κινδυνεύουν, τόνισε ο κ. Αθάνατος, και αυτά λήφθηκαν υπόψη για την σημερινή απόφαση.

Μετά  την προσωρινή διαταγή οι καντίνες άρχισαν  να επαναλειτουργούν και θα είναι σε λειτουργία μέχρι τις 18 Οκτωβρίου όταν και θα κριθεί οριστικά σε τακτική δικάσιμο το θέμα, πρακτικά δηλαδή σχεδόν μέχρι το τέλος της τουριστικής σεζόν.

Από την πλευρά της η ΑΑΔΕ αναφέρει ότι θα στείλει στο νησί ελεγκτές οι οποίοι θα ελέγχουν σε  24ωη βάση, τον φοροφυγά με το παγκόσμιο ρεκόρ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X