Χωρίς Κατηγορία

Σπάστε το απόστημα των υπαλλήλων που εμποδίζουν τη μεταρρύθμιση στο Δημόσιο

Σπάστε το απόστημα των υπαλλήλων που εμποδίζουν τη μεταρρύθμιση στο Δημόσιο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις. Είναι το μόνο δίπτυχο που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση οριστικά και αμετάκλητα και να τη βάλει στο δρόμο της ενάρετης και διαρκούς ανάπτυξης ή αν θέλεις και δίκαιης ανάπτυξης, όπως θα έλεγες κι΄ εσύ Αλέξη.

Τις μέρες που πέρασαν έγιναν τρεις σημαντικές κινήσεις και στα δύο μέτωπα. Οι δύο πρώτες από τον Αλέξη Τσίπρα με την επίσκεψη στον Παπαστράτο και το Impact hub Athens και προπαντός με τα μηνύματα που εστάλησαν προς τους επενδυτές και τους νέους ερευνητές και οπαδούς της καινοτομίας.

Την τρίτη έκανε η Ολγα Γεροβασίλη με το σχέδιο μεταρρύθμισης του δημόσιου τομέα που παρουσίασε.

Ως εδώ όλα καλά. Όμως από εδώ αρχίζουν τα δύσκολα, αφού τα μηνύματα προς τους επενδυτές είναι μεν προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά απαιτούνται συγκεκριμένες πολιτικές και πράξεις για να παραχθούν αποτελέσματα.

Το ίδιο ισχύει και για τη μεταρρύθμιση του Δημοσίου η οποία θα πρέπει να προχωρήσει με τον ταχύτερο δυνατό ρυθμό και να μην σταματήσει σε εμπόδια, όπως αυτά που έβαλε η ΑΔΕΔΥ, καλύπτοντας πολιτικά την άρνηση των υπαλλήλων να αξιολογηθούν.

Εν ανάγκη ας ισχύσει επιτέλους και στο Δημόσιο ότι ισχύει στον ιδιωτικό τομέα. Οποιος δηλαδή δεν κάνει καλά τη δουλειά του και αρνείται να συμμορφωθεί με τις πολιτικές της κυβέρνησης σε ζητήματα εργασίας να πηγαίνει σπίτι του.

Και να εξηγούμαστε για να μην παρεξηγούμαστε. Εννοούμε πως ο υπάλληλος ο οποίος αρνείται να κάνει χρήση, όσων περιγράφονται στη θέση εργασίας να μην γίνεται αποδεκτός. Για παράδειγμα δεν είναι νοητό να παραμένουν στη δημόσια διοίκηση, υπάλληλοι που αρνούνται να χρησιμοποιήσουν τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, να παρεμποδίζεται η ηλεκτρονική διακίνηση των διοικητικών εγγράφων, που κοστίζει 400 εκατ. ευρώ το χρόνο σε τόνερ και χαρτί, σύμφωνα με την έρευνα του ΙΟΒΕ.

Δεν είναι νοητό να παραμένουν στο Δημόσιο υπάλληλοι που αρνούνται να αξιολογηθούν. Αν εργάζονταν σε ιδιωτική επιχείρηση θα τολμούσαν να σηκώσουν μπαϊράκι και να αρνηθούν; Αρκεί βεβαίως να γίνεται σεβαστή μία ¨κόκκινη γραμμή¨, που είναι ο σεβασμός των εργασιακών τους δικαιωμάτων και ασφαλώς στα εργασιακά τους δικαιώματα δεν ανήκει η άρνηση του εκσυγχρονισμού της δημόσιας διοίκησης, ώστε να παταχθεί η γραφειοκρατία και να εξυπηρετείται ο πολίτης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X