Διεθνή

Συνάντηση Μακρόν με τον πρόεδρο του κοινοβουλίου της Βενεζουέλας

Συνάντηση Μακρόν με τον πρόεδρο του κοινοβουλίου της Βενεζουέλας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Την ικανοποίησή του για τη συνάντησή του στο Παρίσι με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, εξέφρασε ο Χούλιο Μπόρχες, πρόεδρος του κοινοβουλίου της Βενεζουέλας – του μοναδικού θεσμού που παραμένει υπό τον έλεγχο της αντιπολίτευσης – και αντίπαλος του προέδρου της χώρας Νικολάς Μαδούρο.

Ο Γάλλος πρόεδρος «μάς εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή του στην εθνοσυνέλευση την οποία εκπροσωπούμε», δήλωσε ο Μπόρχες μετά τις συνομιλίες του με τον επικεφαλής του γαλλικού κράτους.

Ο Μακρόν, ο οποίος δεν έκανε δηλώσεις στον Τύπο αφού υποδέχθηκε τον πρόεδρο της εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας, πρόσφατα επέκρινε τον Μαδούρο, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με μαζικές διαδηλώσεις. Τη Βενεζουέλα κυβερνά μια «δικτατορία που προσπαθεί να επιβιώσει», είχε δηλώσει συγκεκριμένα ο Γάλλος πρόέδρος.

Ο Μπόρχες σημείωσε ότι η ανησυχία που εκφράζεται από άλλες χώρες για την κατάσταση στη Βενεζουέλα είναι «εντυπωσιακή». «Από τοπικό και περιφερειακό πρόβλημα έχει μετατραπεί πλέον σε παγκόσμιο πρόβλημα», είπε.

Σύμφωνα με μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το Ελιζέ, ο Εμανουέλ Μακρόν «καταδίκασε τα μέτρα καταστολής που έχουν ληφθεί εναντίον της αντιπολίτευσης» κι επέμεινε στην «προσήλωσή του στο κράτος του δικαίου» και σε μια «ορθή δημοκρατική διαδικασία» στη Βενεζουέλα.

«Απόντος ενός θετικού μηνύματος από μέρους της κυβέρνησης (της Βενεζουέλας) ως προς αυτό, η Γαλλία είναι διατεθειμένη να αρχίσει μια ευρωπαϊκή διαβούλευση εν όψει της υιοθέτησης μέτρων τα οποία θα στοχοθετούν τους υπεύθυνους για αυτή την κατάσταση», τονίζεται στην ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο Μακρόν «επιθυμεί να συνεχιστούν οι προσπάθειες» προκειμένου «να μπορέσει να χορηγηθεί ανθρωπιστική βοήθεια στους πολίτες της Βενεζουέλας, τα πρώτα θύματα αυτής της κρίσης».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X