Ελλάδα

Τέλος εποχής για τον ΔΟΛ: Κλείνουν «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ»-Πότε θα επανεκδοθούν

Τέλος εποχής για τον ΔΟΛ: Κλείνουν «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ»-Πότε θα επανεκδοθούν
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στις 12.00 ή λίγο μετά ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη, που ιδρύθηκε το 1922 από τον Δημήτρη Λαμπράκη, ουσιαστικά και τυπικά περνά στην ιστορία με την συμβολαιογραφική πράξη που αναμένεται να υπογράψουν ο ειδικός διαχειριστής- εκπρόσωπος του οίκου αξιολόγησης Grant Thornton, από την πλευρά των πιστωτών Τραπεζών στον έλεγχο των οποίων είχε περιέλθει ο ΔΟΛ,  και η πλευρά του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος πλειοδότησε στον δημοπρατικό διαγωνισμό που διενεργήθηκε πριν από λίγο καιρό.

Οι εφημερίδες «ΤΑ ΝΕΑ» και «Το Βήμα» και τα υπόλοιπα έντυπα του ιστορικού εκδοτικού συγκροτήματος, θα αναστείλουν την εκδοσή τους για ορισμένες ημέρες σηματοδοτώντας το τέλος μιας εποχής και το πέρασμα σε μια νέα.

Ταυτόχρονα ανεστάλη η λειτουργία των ηλεκτρονικών εκδόσεων, του site in.gr, ενώ «κατέβηκε» η εταιρική ιστοσελίδα dolnet.gr στην οποία εμφανίζεται η «οθόνη» που βλέπεις.

Σήμερα κυκλοφορεί το τελευταίο φύλλο της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» με σχετικό άρθρο για την ιστορική στιγμή.

Εχθές το προσωπικό του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη ειδοποιήθηκε κατά την αποχώρηση από τους χώρους εργασίας να πάρει μαζί του τυχόν πολύτιμα αντικείμενα, διότι το κτίριο από το πρωί έχει ήδη σφραγιστεί, προκειμένου να γίνει απογραφή από τον ειδικό διαχειριστή, ενόψει τη επικείμενης μεταβίβασης των τίτλων και του κτιρίου στο νέο ιδιοκτησιακό εταιρικό σχήμα.

Οι εργαζόμενοι, εξάλλου,  ενημερώθηκαν ότι η νέα ιδιοκτησία είναι σε διαπραγματεύσεις με τους μισθωτές του κτιρίου- συγκεκριμένα την Εθνική τράπεζα- για την αναπροσαρμογή του ενοικίου, ώστε από εκεί να συνεχίσουν- πιθανόν από την ερχόμενη Πέμπτη- να επανεκδίδονται και να ξαναλειτουργήσουν, οι εφημερίδα, τα περιοδικά και το ραδιόφωνο και οι ιστοσελίδες του άλλοτε κραταιού ΔΟΛ.

Παράλληλα οι περίπου 400 εργαζόμενοι στο κτίριο της Μιχαλακοπούλου 80, οι οποίοι όλο το προηγούμενο πολύμηνο διάστημα κράτησαν τα έντυπα και τις δομές του ΔΟΛ σε λειτουργία με οφειλούμενα έξι μηνών (πέντε μισθούς του 2016, ένα του 2017) από την πλευρά του Σταύρου Ψυχάρη και δύο (Ιουνίου- Ιουλίου), από την πλευρά των τραπεζών- ειδικής διαχείρισης, από το μεσημέρι και έπειτα θα προσέρχονται στο κτίριο για να υπογράψουν την καταγγελία των συμβάσεων εργασίας τους από τον ειδικό διαχειριστή, όπως προβλέπει ο σχετικός-αντιεργατικός και γεμάτος ασάφειες- νόμος (Δένδια) και διατηρεί αναλλοίωτο η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Σε περίπτωση που θελήσουν να πάρουν κάτι από το χώρο εργασίας τους αυτό θα επιτραπεί αλλά με συνοδεία προσωπικού ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης.

Στη νέα εποχή δεν θα περάσει το 1/4 απο εκείνους, περίπου 100 άτομα, ωστόσο οι επικεφαλείς των επιμέρους τομέων έλεγαν ότι δεν αποκλείεται κάποιοι από όσους δεν επαναπροσληφθούν, να κληθούν να ξαναπιάσουν δουλειά, έπειτα από κάποιο διάστημα, μερικών μηνών, στο οποίο η νέα εργοδοσία θα έχει σχηματίσει εικόνας για τις ανάγκες που θα έχουν στο μεταξύ προκύψει.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X