Ελλάδα

Τα βασικά σημεία της αντιπαράθεσης Τσίπρα – Μητσοτάκη για την Παιδεία

Τα βασικά σημεία της αντιπαράθεσης Τσίπρα – Μητσοτάκη για την Παιδεία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σε θερινές… θερμοκρασίες κινήθηκε, τελικώς, η αντιπαράθεση του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σε μια συζήτηση που ξεκίνησε από το θέμα της παιδείας -θέμα στο οποίο οι δύο πολιτικοί αρχηγοί είχαν την ευκαιρία να υπογραμμίσουν τις διαφορές που έχουν ως προς τις πολιτικές και τη φιλοσοφία περί το εκπαιδευτικό σύστημα- γρήγορα όμως εξελίχθηκε σε εφ΄ όλης της ύλης πολιτική αντιπαράθεση.

Με τον Αλέξη Τσίπρα να επιμένει ιδιαιτέρως στην επόμενη μέρα και πώς ο πολιτικός του αντίπαλος δεν έχει θετική πρόταση για τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επιμένει στο αίτημά του για εξεταστικές επιτροπές.

Αναλυτικά: Τα μεσαία και τα χαμηλότερα στρώματα θυμούνται ποιοι λεηλάτησαν τις δυνατότητες του τόπου και ποιοι χρεοκόπησαν τη χώρα, είπε με έμφαση ο πρωθυπουργός, υπενθυμίζοντας ότι ο σημερινός αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου. Και καταλόγισε «νευρικότητα» στην ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, γεγονός που αποτυπώνεται -όπως είπε- στις 3 προτάσεις της για εξεταστική επιτροπή (Καμμένος, Βαρουφάκης, Μαδούρο) σε διάστημα 1,5 μήνα. Δηλαδή, μια εξεταστική επιτροπή ανά 15 ημέρες παρατήρησε ο πρωθυπουργός για να στοιχειοθετήσει, έτσι, τον ισχυρισμό του ότι η ΝΔ πετά την «μπάλα» στην «εξέδρα» όσον αφορά τα πραγματικά προβλήματα της χώρας.

Νευρικότητα που αποτυπώθηκε -συνέχισε- και στην αντίδραση Μητσοτάκη όσον αφορά το περιφερειακό συνέδριο της Στερεάς Ελλάδας, βάζοντας απαγορευτικό στα στελέχη του κόμματός του να παραστούν, ακόμη και στον ανιψιό του και περιφερειάρχη, Κώστα Μπακογιάννη. «Εμείς -είτε το θέλετε είτε όχι- ανοίγουμε διάδρομο εξόδου από την κρίση και το τέλμα της χρεοκοπίας, στο οποίο εσείς βυθίσατε τη χώρα», ήταν μια φράση με έντονη την αντιπαράθεση του «εμείς – εσείς».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X