Θέμα

Τα μπόνους και οι ποινές της αξιολόγησης των δημοσίων υπάλληλων

Τα μπόνους και οι ποινές της αξιολόγησης των δημοσίων υπάλληλων
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με μαστίγιο και καρότο το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα προσπαθήσει να προωθήσει την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων. Αυτό σημαίνει μπόνους και προαγωγές σε όσους αξιολογηθούν και ποινές όπως στασιμότητα θέσης και μισθολογική για εκείνους που θα αρνηθούν.

Υπενθυμίζεται ότι το 70% κατά το υπουργείο και το 80% κατά την ΑΔΕΔΥ αρνήθηκαν να αξιολογηθούν.

Τώρα η υπουργός Ολγα Γεροβασίλη με τροπολογία που θα καταθέσει στη Βουλή, θα χρησιμοποιήσει την τακτική του μαστίγιου (σας την παρουσίασε ήδη ο eretikos.gr) και του καρότου με μπόνους και προαγωγές για όσους πάρουν καλούς βαθμούς στην αξιολόγηση.

Το καρότο, σύμφωνα με πληροφορίες  προβλέπεται για τους πτυχιούχους υπαλλήλους που υπηρετούν επί 10ετία στο Δημόσιο και θα αξιολογηθούν με καλό βαθμό και μισθολογική αύξηση.

Εάν βαθμολογηθούν με “λίαν καλώς” θα ανέβουν μισθολογικό κλιμάκιο μπορεί να ανέβει από τα 1.387 στα 1.446 ευρώ ενώ εάν κριθεί με άριστα μπορεί να διεκδικήσει και μια θέση στην ιεραρχία, όπου προβλέπονται και τα σχετικά επιδόματα που προβλέπονται.

Έτσι συμμετέχοντας στην αξιολόγηση ο υπάλληλος μπορεί να διεκδικήσει θέσει προϊσταμένου τμήματος με επίδομα 290 ευρώ, μια θέση προϊσταμένου υποδιευθύνσεως με επίδομα 350 ευρώ ή μια θέση προϊσταμένου διεύθυνσης με επίδομα 450 ευρώ.

Το μαστίγιο είναι μισθολογική καθήλωση και παραμονή στην ίδια θέση. Ο eretikos.gr σας ενημέρωση ήδη ότι: Οι αντάρτες δημόσιοι υπάλληλοι που δεν θα δεχθούν να αξιολογηθούν, θα εξαιρούνται από μισθολογικές αυξήσεις και προαγωγές. Θα παραμένουν στάσιμοι στη θέση τους μέχρι να δεχθούν να αξιολογηθούν.

Αυτό είναι το όπλο που, σύμφωνα με πληροφορίες, θα χρησιμοποιήσει η Ολγα Γεροβασίλη για να εξουδετερώσει το αντάρτικο της ΑΔΕΔΥ, που μπλόκαρε την αξιολόγηση επί μήνες.

Το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης έχει ήδη έτοιμη τροπολογία η οποία θα κατατεθεί στη Βουλή τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η αξιολόγηση είναι από τα πιο σημαντικά προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης από το κουαρτέτο και η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει οποιαδήποτε καθυστέρηση που θα πλήξει την οικονομία.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X