Ελλάδα

Τα παρασκήνια από την ταινία “Μία τρελή τρελή οικογένεια”  με την Τζένη Καρέζη και τον Αλέκο Αλεξανδράκη (pics)

Τα παρασκήνια από την ταινία “Μία τρελή τρελή οικογένεια”  με την Τζένη Καρέζη και τον Αλέκο Αλεξανδράκη (pics)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Οι ίντριγκες, οι ντίβες και τα πισώπλατα μαχαιρώματα δεν είναι φαινόμενα μόνο του Χόλιγουντ, αλλά και της “χρυσής εποχής” του Ελληνικού κινηματογράφου.

      Αυτήν την εβδομάδα θα ταξιδέψουμε στο 1965 για να ρίξουμε μια ματιά στα παρασκήνια της μεγάλης επιτυχίας του Ντίνου Δημόπουλου ”Μια τρελή τρελή οικογένεια”. Ο σκηνοθέτης με το υλικό που είχε, προσπάθησε η ταινία να γίνει μια παραλλαγή της γνωστής σαιξπηρικής ”Στρίγγλας που έγινε αρνάκι”.

      Η ταινία αποτελεί διασκευή του θεατρικού έργου των Νίκου Τσιφόρου-Πολύβιου Βασιλειάδη “Οι γυναίκες προτιμούν τους σκληρούς”.

       Με πρωταγωνιστές το λαμπερό  ζευγάρι Τζένη Καρέζη, Αλέκο Αλεξανδράκη, τον Διονύση Παπαγιαννόπουλο, την Μαίρη Αρώνη, τον Δημήτρη Καλλιβωκά και την Κατερίνα Γώγου, η ταινία έσπασε τα ταμεία.

        Για τον ρόλο της Πάστα Φλώρα είχε προταθεί αρχικά η Ρένα Βλαχοπούλου, όμως αρνήθηκε για λόγους γυναικείας φιλαρέσκειας επειδή δεν ήθελε να υποδυθεί την μητέρα της Καρέζη. Αποφασίστηκε λοιπόν ο ρόλος να δοθεί στην Αρώνη, που για κάποιους κριτικούς, ήταν η καλύτερη κινηματογραφική της εμφάνιση.

        Κατά την διάρκεια των γυρισμάτων η Μαίρη Αρώνη αποχώρησε και το γύρισμα διακόπηκε. Η ηθοποιός απείλησε ότι δεν θα επιστρέψει. Ο λόγος ήταν ένα δυνατό χαστούκι που της είχε δώσει ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος για τις ανάγκες της ταινίας. Ο Φιλοποίμην Φίνος, που ήταν ο παραγωγός της ταινίας, της έστειλε στο σπίτι λουλούδια για να τους συγχωρέσει και να επιστρέψει στα γυρίσματα.

         Στην τελευταία σκηνή της ταινίας, με σκηνικό μια χάρτινη Βενετία, ο Γιάννης Βογιατζής τραγούδησε στα Ιταλικά το τραγούδι “η πρώτη μας νύχτα” που είχε ακουστεί το 1962 στα ελληνικά από τον Λάκη Παυλίδη στην ταινία του Γιάννη Δαλιανίδη “Μερικοί το προτιμούν κρύο”.

         Σε μια συνέντευξη του ο Δημήτρης Καλλιβωκάς (ο οποίος μαζί με την Κατερίνα Γώγου, ήταν οι μόνοι που είχαν παίξει στο θεατρικό), αποκάλυψε: “ο Φίνος πάντα επέβαλε ποιοί θα είναι το πρωταγωνιστικό ζευγάρι και επέλεξε τον Αλεξανδράκη και την Τζένη, που εκείνη την περίοδο είχαν αποκλειστικό συμβόλαιο μαζί του και ήταν εξαιρετικά λαμπεροί. Για τους άλλους ρόλους πάντα άκουγε τον σκηνοθέτη. Εμένα με πήραν αφού είχαν ξεκινήσει τα γυρίσματα. Είχα θυμώσει που δεν με πήραν από την αρχή γι’ αυτό ζήτησα διπλάσια χρήματα και μου τα έδωσαν”.  

 

Η θεία από το Σικάγο και το παρασκήνιο με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τις… τουαλέτες στα χωράφια (σπάνιες φωτό)

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X