Πολιτική

Τζανακόπουλος: «Δεν πρόκειται να παίξουμε το παιχνίδι αντιπερισπασμού της ΝΔ»

Τζανακόπουλος: «Δεν πρόκειται να παίξουμε το παιχνίδι αντιπερισπασμού της ΝΔ»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Έντονη κριτική στη ΝΔ άσκησε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, με αφορμή το αίτημα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, ενόψει και της αυριανής συζήτησης στη Βουλή.

Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος καταλόγισε στη ΝΔ, ότι στο πλαίσιο της αντιπολιτευτικής τακτικής των αντιπερισπασμών -για το οποίο την κατηγορεί- προσπαθεί να δημιουργήσει «σκάνδαλο» σχετικά με τη συνομιλία του κ. Καμμένου με τον κ. Γιαννουσάκη και τόνισε ότι «δεν πρόκειται να ασχοληθούμε και να βάλουμε και το κοινοβούλιο να ασχολείται με τις ανοησίες του κ. Μητσοτάκη και της ηγεσίας της ΝΔ».

«Εμείς» τόνισε, «αυτό το παιχνίδι των αντιπερισπασμών της ΝΔ δεν πρόκειται να το παίξουμε, ούτε πρόκειται να αποδεχθούμε να συζητήσουμε στο τερέν που επιλέγει η ΝΔ. Εμείς είμαστε προσηλωμένοι στην προσπάθειά μας για την ανασύνταξη της οικονομίας, στην προσπάθεια για την καταπολέμηση της πραγματικής διαφθοράς, στην προσπάθεια για τη διεύρυνση των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, στην προσπάθειά μας να ξαναστήσουμε τη χώρα στα πόδια της».

Ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι η ΝΔ, μετά την απόφαση του Eurogroup και τις θετικές ειδήσεις για την πορεία της οικονομίας, έχει αποφασίσει να υλοποιήσει μια αντιπολιτευτική τακτική διαρκών αντιπερισπασμών. Τη μια, είπε, είναι οι προβοκάτσιες που οργανώσει ή υποστηρίζει (παραπέμποντας στην «διαβόητη» διαδήλωση της ΠΟΑΣΥ στα Εξάρχεια), την άλλη προσπαθεί να πυροδοτήσει κλίμα έντασης με τους συμβασιούχους και το τρίτο επεισόδιο αυτής της τακτικής αντιπερισπασμών «αφορά τη δημιουργία ενός σκανδάλου που έχει να κάνει με τη συνομιλία του κ. Καμμένου με τον κ. Γιαννουσάκη».

Ερωτηθείς εάν σε αυτή την «προβοκάτσια» που καταγγέλλει η κυβέρνηση εντάσσεται και η τακτική της ΝΔ, με αφορμή το θέμα της Ηριάννας και η προσπάθεια να βρεθεί συγγένεια με τον κ. Βασιλειάδη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι ο κ. Βασιλειάδης έβγαλε μια σαφέστατη απάντηση χτες, στην οποία ανέφερε πως το γεγονός ότι δεν έχει καμία συγγενική σχέση με την Ηριάννα, δεν καθιστά την απόφαση του δικαστηρίου λιγότερο προβληματική.

«Αυτή ήταν η τοποθέτησή του και ξεκαθαρίζει απολύτως το ζήτημα» σημείωσε. Τόνισε πως «αποτελεί το λιγότερο πολιτική χυδαιότητα» «η προσπάθεια αυτή, είτε από πολιτικά κόμματα, είτε από συγκεκριμένους βουλευτές ή πολιτικά στελέχη, να υπονοήσουν κατ΄ αυτόν τον τρόπο ότι υπάρχει συγγενική σχέση μέλους της κυβέρνησης με την Ηριάννα και ότι για αυτό τον λόγο υποτίθεται η κυβέρνηση ασκεί κριτική στην απόφαση του δικαστηρίου».

Ο κ. Τζανακόπουλος κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «έχει φτιάξει ένα αφήγημα σε σχέση με υποτιθέμενες παρεμβάσεις της κυβέρνησης, που δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να σταθεί στα πόδια του».

Σχολίασε ειδικότερα, ότι η ΝΔ θεωρεί παρέμβαση τον σχολιασμό αποφάσεων των δικαστηρίων, για να επισημάνει, ότι στις φιλελεύθερες δημοκρατίες, πάρα πολλές φορές η δημόσια συζήτηση έχει περιστραφεί γύρω από τοποθετήσεις που αφορούν αποφάσεις δικαστηρίων (φέρνοντας ως παραδείγματα τις ΗΠΑ και τη Γαλλία). Το ίδιο συμβαίνει και εδώ, είπε και πρόσθεσε πως ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να απαντήσει, από πότε ο κοινωνικός, ηθικός, πολιτικός ή νομικός σχολιασμός αποτελεί και προσπάθεια παρέμβασης στη δικαιοσύνη. «Σε ό,τι αφορά την υπόθεση της Ηριάννας, είπαμε ότι κατά τη γνώμη μας αποτελεί μια αρνητική εξέλιξη» συμπλήρωσε.

Στο ερώτημα αν υπάρχει προβληματισμός στην κυβέρνηση για το πλαίσιο που επιτρέπει στους δικαστές να προβαίνουν σε τέτοιες αποφάσεις, όπως πχ στην περίπτωση της Ηριάννας -για τις αιτιάσεις δηλαδή ότι εφαρμόζει τον «τρομονόμο» και δεν τον έχει αλλάξει, ο κ. Τζανακόπουλος είπε, πως «σε ό, τι αφορά το άρθρο 187α είναι ζήτημα του υπουργείου Δικαιοσύνης και οφείλω να σας πω ότι έχει απασχολήσει την κυβέρνηση η συγκεκριμένη διάταξη, ωστόσο δεν υπάρχει κάτι το οποίο αυτή τη στιγμή είμαι σε θέση να ανακοινώσω».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X