Αθλητισμός

Τους Ρώσους χάκερ ενόψει μουντιάλ «τρέμουν» οι Βρετανοί

Τους Ρώσους χάκερ ενόψει μουντιάλ «τρέμουν» οι Βρετανοί
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ενισχύει την κυβερνο-ασφάλεια η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αγγλίας (FA), ενόψει του Μουντιάλ 2018. Τα «Τρία Λιοντάρια» έχουν ουσιαστικά εξασφαλίσει την πρόκριση στην τελική φάση της Ρωσίας, όμως οι επικεφαλής φοβούνται τους Ρώσους χάκερ και τη διαρροή ευαίσθητων πληροφοριών, όπως η τακτική, τα συστήματα, η ενημέρωση σχετικά με τους τραυματισμούς των ποδοσφαιριστών. Ετσι, όπως αναφέρουν βρετανικές εφημερίδες, οι διεθνείς έχουν ήδη ενημερωθεί από την FA για τους κινδύνους της χρήσης δημοσίων Wi-Fi δικτύων στη Ρωσία, ακόμα και αυτών που θα παρέχονται στο ξενοδοχείο της αποστολής.

Ηδη οι υπεύθυνοι τεχνολογίας της FA έχουν βελτιώσει τα τείχη προστασίας (firewalls), ενώ έχουν ετοιμάσει κρυπτογραφημένα password για τους λογαριασμούς των ποδοσφαιριστών στα κοινωνικά δίκτυα.

Οι κυβερνο-επιθέσεις από τους Fancy Bears, που εικάζεται ότι είναι ομάδα αποτελούμενη από Ρώσους χάκερ, έχουν λάβει μεγάλες διαστάσεις. Τον Αύγουστο διέρρευσαν αρχεία τα οποία ανέφεραν ότι περισσότεροι από 150 ποδοσφαιριστές έχουν βρεθεί θετικοί σε έλεγχο ντόπινγκ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X