Ελλάδα

Το ΕΣΡ θα αποφανθεί για την αγοραπωλησία του Epsilon TV

Το ΕΣΡ θα αποφανθεί για την αγοραπωλησία του Epsilon TV
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ήταν από τις ειδήσεις τις χθεσινής ημέρας η φερόμενη αγοραπωλησία του τηλεοπτικού σταθμού Epsilon από τον Φίλιππο Βρυώνη στον Ιβαν Σαββίδη. Η επιβεβαίωση της θα φανεί στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Τι εννοώ ο eretikos;

Υπάρχει μια τυπική- συνάμα ουσιαστική- διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί σε τέτοιες περιπτώσεις, όπως ορίζει η σχετική νομοθεσία.

Σε περίπτωση μεταβολής εταιρικού σχήματος τηλεοπτικού σταθμού, η επιχείρηση είναι υποχρεωμένη από το νόμο να ενημερώσει την αρμόδια εποπτική αρχή.

Η «Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε.» συμφερόντων Βρυώνη οφείλει να προσκομίσει στο ΕΣΡ την- υπογεγραμμένη και από τις δύο πλευρές- συμβολαιογραφική πράξη μαζί με όλα τα απαιτούμενα στοιχεία ώστε το Συμβούλιο να πραγματοποιήσει έλεγχο νομιμότητας. Είναι μια διαδικασία πιο σοβαρή από εκείνη αν κάποιος επιχειρηματίας ή επιχειρηματικό σχήμα υπέβαλε αίτημα αδειοδότησης.

Εφόσον ο αποτέλεσμα του ελέγχου είναι θετικό, τότε και μόνον τότε η αγοραπωλησία αποκτά υπόσταση. Σε αντίθετη περίπτωση η μεταβίβαση απορρίπτεται και ο επιχειρηματίας ή το επιχειρηματικό σχήμα- στην προκειμένη περίπτωση η «Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε.»- θα πρέπει να αναζητήσει άλλο ενδιαφερόμενο για να προχωρήσει στην πώληση του καναλιού.

Προς το παρόν το ΕΣΡ παρατηρεί και αναμένει, διότι χρονικοί περιορισμοί για την υποβολή της συμβολαιογραφικής πράξης και υποβολής της στο εποπτικό όργανο δεν υπάρχουν. Μένει να φανεί στο προσεχές διάστημα αν το «ντιλ» έχει ουσία.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X