Παρασκήνιο

Το μέγα μυστήριο με το Mega και ο ρόλος Μαρινάκη

Το μέγα μυστήριο με το Mega και ο ρόλος Μαρινάκη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Θα θυμάστε ασφαλώς ότι τις μέρες που ο Βαγγέλης Μαρινάκης αγόρασε το Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη και το ποσοστό του στο μεγάλο κανάλι, που είναι 22% περίπου, πολλές πληροφορίες και φήμες είχαν κυκλοφορήσει για συνεργασία του ομίλου Βαρδινογιάννη με τον όμιλο Μαρινάκη στο Mega.

Μάλιστα συνοδεύονταν από αναφορές για το σεβασμό του Βαγγέλη Μαρινάκη προς το πρόσωπο του Βαρδή Βαρδινογιάννη και την εκτίμηση που έτρεφε αυτός για τον πρόεδρο του Ολυμπιακού.

Εκτοτε πολύ νερό κύλησε κάτω από τις γέφυρες, στη γενική συνέλευση των μετόχων του Mega, πριν από τρεις εβδομάδες περίπου, ο Ιβάν Σαββίδης πρότεινε να γίνει αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και ο ίδιος δεσμευόταν να επενδύσει 25 εκατομμύρια ευρώ.

Η απάντηση από τους άλλους δύο μετόχους ήταν η σιωπή.

Και ήρθε το περασμένο Σάββατο ένα δημοσίευμα της εφημερίδας Παραπολιτικά, ιδιοκτησίας του Βαγγέλη Μαρινάκη, να συσκοτίσει ακόμα περισσότερο τα πράγματα και να δώσει μία διαφορετική κατεύθυνση στην πορεία των εξελίξεων για το Mega.

Σε ρεπορτάζ που υπογράφει ο Παναγιώτης Τζένος, γενικώς διευθυντής μέσων και ένας από τους πολύ στενούς συνεργάτες του Βαγγέλη Μαρινάκη (που σημαίνει ότι είναι ενήμερος και γνωρίζει πολύ καλά τα σχέδια του προέδρου του Ολυμπιακού για το μεγάλο κανάλι) αναφέρεται μία σιβυλλική παράγραφος, που δείχνει ότι το αφεντικό του είναι εκτός των εξελίξεων του Mega.

Πιο συγκεκριμένα ο Παναγιώτης Τζένος γράφει: “Το Μαξίµου θα ήθελε τον κ. Μάρη να συµµετάσχει ως εκπρόσωπος του Ιβάν και στο Mega. Το σχέδιο που βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη το τελευταίο διάστηµα και εκπορεύεται από τα βάθη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως στόχο τη δηµιουργία ενός τεράστιου Οµίλου, που θα διαθέτει δύο τηλεοπτικούς σταθµούς («Ε», Mega), πέντε εφηµερίδες («Εθνος», «Νέα Σελίδα», Documendo, «Εφηµερίδα Συντακτών» και «Αυγή»), δύο ραδιόφωνα (news247, Κόκκινο) και πλειάδα sites, ποικίλης θεµατολογίας”.

Και όπως γίνεται αντιληπτό ο ρόλος του Βαγγέλη Μαρινάκη είναι περίπου ανύπαρκτος στο Mega στο τοπίο που περιγράφει ο συντάκτης του και οι παλιές φήμες για συνεργασία Βαρδινογιάννης – Μαρινάκη δεν αποδεικνύονται παρά μόνο φήμες.

Αξίζει να επισημανθεί πως για να μπορέσει η κυβέρνηση να ελέγξει το Mega μέσω του Ιβάν Σαββίδη, θα πρέπει ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ να συνεργαστεί με την οικογένεια Βαρδινογιάννη ή αποκτώντας και το μερίδιο του Mega της οικογένειας Μπόμπολα, που έχουν δεσμεύσει οι τράπεζες, να επενδύσει στο μεγάλο κανάλι, εξασφαλίζοντας την ανοχή ή τη σιωπηρή συναίνεση της οικογένειας Βαρδινογιάννη, η οποία με το ποσοστό που κατέχει (33% περίπου) είναι ο ρυθμιστής των εξελίξεων.

Και ως γνωστόν τα σχέδια της οικογένειας Βαρδινογιάννη περιλαμβάνουν τη συγχώνευση του Mega με το Star, πράγμα που αν συμβεί θα έχει στο νέο σχήμα ποσοστό μεγαλύτερο από 50%, δηλαδή την απόλυτη πλειοψηφία και τον έλεγχο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X