Πολιτική

Το σκαναδαλώδες “δώρο” της κυβέρνησης στους καναλάρχες

Το σκαναδαλώδες “δώρο”  της κυβέρνησης στους καναλάρχες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η είδηση έχει δημοσιευτεί στο bankingnews.gr και αν επιβεβαιωθεί θα συνιστά μία σκανδαλώδη παροχή της κυβέρνησης προς τους καναλάρχες.

Πρόκειται ουσιαστικά για τις σκέψεις για μείωση του φόρου επί της καθαρής αξίας των διαφημίσεων από το 20% σήμερα στο 5%.

Αν αυτό γίνει τελικά πράξη, τότε τα κανάλια με τα σημερινά δεδομένα θα πληρώνουν 30 εκατομμύρια λιγότερο φόρο το χρόνο (από 40 εκατ. τώρα σε 10 εκατ. με τη μείωση του φόρου).

Αν δε βελτιωθεί η οικονομία και αυξηθούν τα διαφημιστικά έσοδα το “δώρο” της κυβέρνησης στους επτά καναλάρχες (επτά είναι οι άδειες που θα δοθούν) αντιλαμβάνεστε ότι θα είναι πολύ μεγαλύτερο. Ενας πολλαπλασιασμός και μία σύγκριση θα σας πείσουν. Ανα πολλαπλασιάσει κανείς τα 3,5 εκατ. με το 7 (όσες οι άδειες) το αποτέλεσμα είναι 24,5 εκατ. ευρώ το χρόνο. Αν τα υσγκρίνει με τα 30 εκατ. του φόρου που γλιτώνουν τώρα, το κέρδος για τους καναλάρχες θα είναι 5,5 εκατ. το χρόνο στις σημερινές συνθήκες και ασφαλώς πολύ μεγαλύτερο αν ανακάμψει η οικονομία.

Που σημαίνει ότι μπορεί να φαίνεται ότι πληρώνουν 3,5 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο για δέκα χρόνια για να πάρουν τις άδειες, όμως η μείωση του φόρου θα έχει σαν αποτέλεσμα ορισμένοι, αν όχι όλοι, να πάρουν τσάμπα τις άδειες, λόγω της έμμεσης επιδότησης από τη μείωση της φορολογίας από το 20% στο 5%.

Προς το παρόν θα μείνουμε εδώ και δεν θα προχωρήσουμε στην εξαγωγή και πολιτικών συμπερασμάτων (σ.σ. η φωτό θα μπορούσε να αποτελέσει μέρος του πολιτικού σχολιασμού).

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X