Διεθνή

Τρομοκρατική επίθεση στην Βαρκελώνη 13 νεκροί, 100 τραματίες-Το ISIS ανελαβέ την ευθύνη (pics&vid)

Τρομοκρατική επίθεση στην Βαρκελώνη 13 νεκροί, 100 τραματίες-Το ISIS ανελαβέ την ευθύνη (pics&vid)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Εφιάλτης στη Βαρκελώνη. Λίγο μετά τις έξι το απόγευμα, ένα λευκό βαν, αφού ακολούθησε μία τρελή πορεία, έπεσε πάνω σε ανυποψίαστους πολίτες, στον πεζόδρομο Λα Ράμπλα, μία από τις δημοφιλέστερες τουριστικές περιοχές της Βαρκελώνης.

Αξιωματούχος της καταλανικής κυβέρνησης, επιβεβαίωσε με μήνυμά του στο Twitter, ότι οι νεκροί από την επίθεση ανέρχονται σε 13, τουλάχιστον 100 είναι οι τραυματίες, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και μέλη ελληνικής οικογένειας, η μητέρα είναι Γερμανίδα και βαρία τραυματισμένη.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει εξακριβωθεί πόσοι ήταν οι δράστες της επίθεσης οι οποίοι αρχικά διέφυγαν από το σημείο, ωστόσο λίγο μετά τις 9:30, η καταλανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι ένας εκ των δραστών, έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών, μετά από επιχείρηση.

Η καταλανική αστυνομία έχει συλλάβει δύο υπόπτους για την επίθεση που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στη Βαρκελώνη, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα La Vanguardia.
Ο ένας από τους συλληφθέντες ονομάζεται Ντρις Ουκαμπίρ Σοπρανό, κάτοικος του Ριπόλ, στη Χιρόνα. Ο ύποπτος κατάγεται από τη Μασσαλία, σύμφωνα με το προφίλ του στο Facebook, και έχει ποινικό μητρώο.

Λίγο νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι το δεύτερο φορτηγάκι που επρόκειτο να χρησιμοποιήσουν οι δράστες για τη διαφυγή τους εντοπίστηκε από αστυνομικούς στην κοινότητα Βικ της Καταλονίας.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την καταστροφή που άφησε πίσω του χθες ο δράστης κατά μήκος της γνωστότερης λεωφόρου στη Βαρκελώνη, η οποία ήταν γεμάτη τουρίστες που απολάμβαναν την απογευματινή βόλτα τους. Ο απολογισμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί με τους πλέον των 100 τραυματιών, δήλωσαν οι αρχές.

Ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για το άτομο που οδηγούσε το φορτηγάκι, ο οποίος εθεάθη να απομακρύνεται πεζή, η αστυνομία δήλωσε ότι είχε σκοτώσει πέντε άτομα που είχαν επιτεθεί χθες βράδυ στο Καμπρίλς, μια κωμόπολη νότια της Βαρκελώνης, αποτρέποντας μια τρομοκρατική επίθεση, όπως την αποκάλεσαν, που θα περιελάμβανε ζώνες με εκρηκτικά. Έξι πολίτες και ένας αστυνομικός τραυματίστηκαν κατά την επιχείρηση, ενώ υπαρχεί και ένας νεκρός πολίτης.

Η αστυνομία είπε ότι οι ύποπτοι στην Καμπρίλς είχαν σχέση με την επίθεση του φορτηγού στην Βαρκελώνη.

Προτού μπει στον δενδρόφυτο πεζόδρομο Λα Ράμπλα ο οδηγός με το φορτηγάκι, ένα άτομο σκοτώθηκε σε έκρηξη σε σπίτι σε ξεχωριστή κωμόπολη νοτιοδυτικά της Βαρκελώνης, είπε η αστυνομία. Σύμφωνα με πηγή της αστυνομίας, οι κάτοικοι του σπιτιού ετοίμαζαν εκρηκτικά.

Η αστυνομία δήλωσε επίσης ότι είχε συλλάβει δύο άτομα, έναν Μαροκινό και έναν άνδρα από τον βορειοαφρικανικό θύλακα της Ισπανίας, Μαλίγια, παρότι κανείς τους δεν ήταν ο οδηγός στο φορτηγάκι. Πρόσθεσαν ότι η κατάσταση στην Καμπρίλς είναι υπό έλεγχο.

 

Δείτε το βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=qYtwUAxiVDE

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X