Ελλάδα

Τσίπρας για τον θάνατο του Κώστα Εφήμερου: Υπήρξε πρωτοπόρος της σύγχρονης δημοσιογραφίας

Τσίπρας για τον θάνατο του Κώστα Εφήμερου: Υπήρξε πρωτοπόρος της σύγχρονης δημοσιογραφίας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο
Ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτηση του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook, για τον ξαφνικό θάνατο του Κώστα Εφήμερου τονίζει:
«Ο Κώστας Εφήμερος υπήρξε πρωτοπόρος της σύγχρονης δημοσιογραφίας. Η συνεισφορά του υπήρξε σημαντική τόσο σε ό,τι αφορά τον εκσυγχρονισμό των Μέσων Ενημέρωσης, όσο και σε ό,τι αφορά τον εκδημοκρατισμό τους».
Και μεταξύ άλλων υπογραμμίζει : «Υποστήριξε έμπρακτα το κίνημα των εργαζομένων της ΕΡΤ, διεκδίκησε τη δημοσιογραφική ανεξαρτησία με το εγχείρημα του The Press Project και υπήρξε ένας από τους πρωτοπόρους των πειραμάτων της νέας ερευνητικής δημοσιογραφίας».
Ο πρωθυπουργός αναφέρει ότι “ο ξαφνικός θάνατος του Κώστα Εφήμερου μας λυπεί βαθιά” και εκφράζει, τέλος, τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.
Δείτε την ανάρτηση:
Σε ηλικία 42 χρόνων πέθανε ο δημοσιογράφος και εκδότης του «ThePressProject», Κώστας Εφήμερος (Παπαδόπουλος), ύστερα από ανακοπή καρδιάς.
Σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετώπιζε σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα…..
Ο Κώστας Εφήμερος (Παπαδόπουλος), πατέρας δυο παιδιών, διατηρούσε εκτός των άλλων ραδιοφωνική και εβδομαδιαία τηλεοπτική εκπομπή, ενώ κατείχε το ερευνητικό δημοσιογραφικό δίκτυο ThePresProject.
Ο Κώστας Εφήμερος ήταν και ιδιοκτήτης της εταιρίας πληροφορικής BitsnBytes, καθώς και μέλος των European Center for Press and Media Freedom, International Press Institute, Osservartorio Balcani and Caucaso for Media Freedom και συνεργάτης του Wikileaks.
Ήταν επίσης παραγωγός και μέλος της συγγραφικής ομάδας της σατιρικής τηλεοπτικής εκπομπής «ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ». Το 2011 οργάνωσε την παραγωγή του ντοκιμαντέρ Debtocracy.Σημειώνεται ότι σε μια από τις τελευταίες του αναρτήσεις στο facebook έγραψε:

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X