Περιβάλλον

Τσιρώνης: Δεν συμμερίζομαι ότι είναι τόσο απλό, μία τέτοια καταστροφή να μην έχει επιπτώσεις

Τσιρώνης: Δεν συμμερίζομαι ότι είναι τόσο απλό, μία τέτοια καταστροφή να μην έχει επιπτώσεις
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αποστάσεις, πήρε μιλώντας στον realfm o αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης, από τις χθεσινές τοποθετήσεις του υπουργού Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλή, για την οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή των Δημήτρη Καμπουράκη και Βασίλη Λυριτζή, με αφορμή το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου στη Σαλαμίνα και την μεγάλη ρύπανση στης ακτές, έκανε λόγο για κρυφές επιπτώσεις που θα υπάρχουν πάντα, προσθέτοντας ότι το μέγεθος της καταστροφής δεν μπορεί να υπολογιστεί.

«Μην έχουμε καμία αυταπάτη ότι μπορούμε να χτίσουμε τοίχο γύρω από ένα καράβι και να μην βγει το μαζούτ. Το μαζούτ πάει πάνω, πάει κάτω, πάει στο βυθό και όποιος νομίζει ότι μπορεί να “κλειδώσει” ένα τέτοιο πλοίο να έρθει να μας το πει πώς γίνεται».

Στην επισήμανση ότι την πρώτη μέρα ο υπουργός Ναυτιλίας δήλωνε, μέσα από τη συχνότητα του realfm, ότι το 95% έχει στεγανοποιηθεί ο κ. Τσιρώνης είπε: «Διότι είναι φανερό ότι όταν βλέπεις μία εικόνα, εκείνη τη στιγμή, γύρω από τα φράγματα που έχεις βάλει υποθέτεις ότι αυτή η εικόνα είναι επαρκής. Το αν τα ρεύματα έχουν πάρει τα πετρέλαια και τα έχουν πάει και κάπου αλλού, αυτό μπορούμε να το δούμε και μετά από έξι μήνες, δυστυχώς. Δεν σημαίνει ότι επειδή θα καθαρίσουμε σήμερα και θα μπουν τα συνεργεία δεν θα σκάσει μία πίσσα μετά από έξι μήνες, ένα χρόνο, η οποία ήταν εγκλωβισμένη στο βυθό από τα ρεύματα και θα βγει μετά από έναν κυματισμό. Αυτό δεν το λέω για να αθωώσω τον κ. Κουρουμπλή, το λέω για να αναδείξω τη σοβαρότητα της υπόθεσης».

«Εγώ δεν συμμερίζομαι την αισιοδοξία ότι είναι τόσο απλό μία τέτοια καταστροφή να μην έχει επιπτώσεις», τόνισε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και επισήμανε: «Το να καθαρίσουμε τη Γλυφάδα σε 20 ημέρες μπορεί να γίνει. Εκείνο που λέω όμως είναι ότι οι κρυφές επιπτώσεις μπορεί να βγουν και αργότερα».

ΠΗΓΗ REAL

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X