Οικονομία

Υποχωρεί το ευρώ έναντι του δολαρίου

Υποχωρεί το ευρώ έναντι του δολαρίου
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν νωρίς το απόγευμα στα 1,1876 δολ. από το επίπεδο των 1,1885 δολ. που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Ώθηση στο δολάριο έδωσε η άνοδος του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, η οποία ξεπέρασε τις μετριοπαθείς προβλέψεις των αναλυτών. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε τον Αύγουστο κατά 0,4% έναντι αύξησης 0,2% που προέβλεπαν οι αναλυτές. Η εξέλιξη αυτή, όπως εκτιμούν αναλυτές, δημιουργεί τις προϋποθέσεις προκειμένου η Fed (Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ) να προχωρήσει σταδιακά σε μία πιο περιοριστική νομισματική πολιτική.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων, στην ΗΔΑΤ (Ηλεκτρονική Δευτερογενή Αγορά Τίτλων) καταγράφηκε σήμερα μία συναλλαγή ύψους 1 εκατ. ευρώ. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε περαιτέρω στο 5,45%, από 5,48% χθες, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού ομολόγου με απόδοση 0,40% να διαμορφωθεί στο 5,05%, από 5,12% που έκλεισε χθες.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο -0,171%. Στη διάρκεια των 9 μηνών διαμορφώθηκε στο -0,219%, στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο -0,272%, στο τρίμηνο στο -0,329% και τέλος, στο μήνα το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,371%.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) διαμορφώθηκε στα 1,1885 δολ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X