Χωρίς Κατηγορία

«Φεστιβάλ Δωδώνης» με επίκεντρο τον αρχαιολογικό χώρο

«Φεστιβάλ Δωδώνης» με επίκεντρο τον αρχαιολογικό χώρο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο δήμος Δωδώνης επενδύει στον πολιτισμό και προχωρά στην καθιέρωση του «Φεστιβάλ Δωδώνης» με επίκεντρο τον αρχαιολογικό χώρο. Το δημοτικό συμβούλιο, αναγνωρίζοντας ότι ο πολιτισμός αποτελεί προτεραιότητα και τομέα που μπορεί να ενισχύσει την τοπική οικονομία, ενέκρινε ομόφωνα την απόφαση για τη διοργάνωση και την καθιέρωση του Φεστιβάλ.
Το 1ο Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο. Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, σκοπός της διοργάνωσης είναι να παρουσιάσει ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκδηλώσεων, το οποίο θα αναδείξει ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Ηπείρου και θα αποτελέσει πόλο έλξης, ώστε να ενισχυθεί η επισκεψιμότητα στην περιοχή.
Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Χρήστος Ντακαλέτσης σημείωσε ότι απώτερος στόχος είναι το Φεστιβάλ να μετατραπεί σε διεθνές γεγονός, που εκτός από τον αρχαιολογικό χώρο, θα επεκτείνεται σε όλο τον δήμο και θα προωθεί συναντήσεις Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών κι επιστημόνων, ενώ θα δίνει βήμα στην τοπική δημιουργία, θα προβάλλει τα τοπικά προϊόντα, θα δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για την προσέλκυση νέων επισκεπτών από όλον τον κόσμο, μέσω κατασκηνώσεων και αθλητικών συναντήσεων.
Το Φεστιβάλ θα διοργανώνεται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και με φορέα υλοποίησης το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Δωδώνης. Αμέριστη είναι η συνδρομή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, στην οποία ο δήμος Δωδώνης απευθύνει δημόσιες ευχαριστίες. Για φέτος, ο δήμος και το Πνευματικό Κέντρο Δωδώνης έχουν προγραμματίσει τέσσερις πολύ σημαντικές εκδηλώσεις, οι οποίες θα φιλοξενηθούν στον αρχαιολογικό χώρο (οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε διάφορα σημεία, με σκοπό την ανάδειξη όλων των μνημείων, πέραν του εμβληματικού αρχαίου θεάτρου).
Η είσοδος για το κοινό σε όλες τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν, γεγονός που αποτελεί σταθερή επιλογή του δήμου και του Πνευματικού Κέντρου, στις σημερινές δύσκολες οικονομικές συνθήκες.

* Στις 10 Ιουλίου, στο Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης, θα ανέβει η παράσταση, «Θουκυδίδης Δραματικός: Πόλεμος Βίαιος Διδάσκαλος».
* Στις 12, στο Αρχαίο Στάδιο, στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Ελληνοαυστριακό Μουσικό Καλοκαίρι», θα πραγματοποιηθεί βραδιά τζαζ.
* Στις 31, έξω από την ιερά οικεία, η διακεκριμένη μουσικός, συνθέτης και ερευνήτρια Ros Bandt από την Αυστραλία, τιμώμενη καλλιτέχνης της Animart των Δελφών, θα δημιουργήσει σύγχρονα μουσικά ηχοτοπία, κάτω από την ιερή βαλανιδιά του αρχαιολογικού χώρου της Δωδώνης, στην αρχαία ελληνική γλώσσα.
* Στις 7 Αυγούστου, στο  Αρχαίο Στάδιο «Πανσέληνος», θα λάβει χώρα μια βραδιά ποίησης και τραγουδιού, αφιερωμένη στον έρωτα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τον «Μεγάλο Ερωτικό» του Μάνου Χατζηδάκι και ανάγνωση κειμένων από την ελληνική και ξένη λογοτεχνία. Συμμετέχουν ο μουσικολόγος και κλαρινετίστας Ελευθέριος Καραγιάννης, ο οποίος έχει και την ευθύνη της ενορχήστρωσης, η πιανίστα Γεωργία Αναστάση, η σοπράνο Ειρήνη Δόβα και ο βαρύτονος Αχιλλέας Φρέστας. Διαβάζουν η Μαρία Στρατσάνη και ο Μωυσής Ελισάφ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X