Χωρίς Κατηγορία

Φορολογικής τρέλας το ανάγνωσμα σε συνέχειες…

Φορολογικής τρέλας το ανάγνωσμα σε συνέχειες…
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο άνθρωπος άνετος και ωραίος πήγε στην εφορία, να πάρει φορολογική ενημερότητα, όπως είχε κάνει και πριν από λίγο καιρό.

Κι΄ εκεί που περίμενε ότι θα ξέμπλεκε γρήγορα, βρέθηκε μπλεγμένος και …χρεωμένος.

Ο υπάλληλος της εφορίας, τον ενημέρωσε πως χρωστάει περί τα 1.500 ευρώ από μία οφειλή 850 περίπου ευρώ του 2011.

Στο ερώτημα γιατί δεν τον ενημέρωσαν για την οφειλή εγκαίρως, η απάντηση ήταν να απευθυνθεί στο TAXIS.

Στο δεύτερο ερώτημα, γιατί δεν ήταν γραμμένη η οφειλή του στην ηλεκτρονική μερίδα του, η απάντηση ήταν να απευθυνθεί στο TAXIS.

Στο τρίτο ερώτημα γιατί του έδιναν φορολογική ενημερότητα τόσα χρόνια, επισημαίνοντας μάλιστα ότι έκανε ακόμα και μεταβιβάσεις σπιτιών, η απάντηση ήταν να απευθυνθεί στο TAXIS.

Και στο τελικό ερώτημα τί κάνω, η απάντηση αυτή τη φορά ήταν διαφορετική: Πληρώνεις την οφειλή.

Οταν τους αντέτεινε ότι για τις προσαυξήσεις δεν ευθύνεται αυτός, αλλά η εφορία που δεν τον ενημέρωσε εγκαίρως, ούτε είχε καταχωρήσει την οφειλή στο TAXIS, ενώ του έδιναν και φορολογική ενημερότητα, που σημαίνει ότι σύμφωνα με την εφορία δεν χρωστούσε, η απάντηση ήταν θα πληρώσετε και τις προσαυξήσεις.

Αν Αλέξη κατάλαβες, το σημείωμα απευθύνεται σε εσένα, γιατί έχεις δώσει εντολές στους υπουργούς να ασχοληθούν με την καθημερινότητα του πολίτη και δυστυχώς τέτοια (με σπάνιες εξαιρέσεις) και χειρότερη είναι η καθημερινή ταλαιπωρία των πολιτών, όταν έρχονται σε επαφή με τις δημόσιες υπηρεσίες.

Που σημαίνει Αλέξη, ότι οφείλεις να λύσεις όλους αυτούς τους “γόρδιους δεσμούς¨. Μάλιστα, ο eretikos.gr με πολύ ταπεινότητα θα σου πρότεινε, να κάνεις αυτό που έκανε και ο Αλέξανδρος με το σπαθί του. Γιατί μόνο έτσι μπορεί να αλλάξει αυτό το γραφειοκρατικό, διεφθαρμένο, αντιπαραγωγικό, δυναστικό και ανόητο Δημόσιο.

Σημείωση: Αν επιθυμείτε να δημοσιευτεί η δική σας περιπέτεια σε δημόσια υπηρεσία, επώνυμα ή ανώνυμα, μπορείτε να μας στείλετε επώνυμα μια μικρή περιγραφή της στο info@eretikos.gr. Αν θέλετε ανώνυμη δημοσίευση θα πρέπει να μας το επισημάνετε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X