Αναλύσεις

Χρηματιστήριο : Στάση αναμονής

Χρηματιστήριο : Στάση αναμονής
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Παλεύει για το πρόσημο ο γενικός δείκτης την τρέχουσα εβδομάδα μετά από μία πτωτική που έχει προηγηθεί. Το αυριανό κλείσιμο καθώς και οι πρώτες συνεδριάσεις της επόμενης εβδομάδος θα μας δείξουν αν ο εκθετικός ΚΜΟ 200 εβδομάδων στις 815 μονάδες θα στηρίξει  τον δείκτη ή θα αποτελέσει παρελθόν με επόμενη στήριξη την περιοχή των 800 μονάδων και το ανοδικό gap από 15/6 στις 800,76 μονάδες. Ο απλός ΚΜΟ 30 ημερών που έχει διασπαστεί πτωτικά από 26/7 έχει υποχωρήσει στις 825 μονάδες και η ανοδική διάσπαση του θα ήταν ένα πρώτο θετικό σημάδι.

Η συμπεριφορά του πιο αδύναμου κλάδου του χρηματιστηρίου , του τραπεζικού θα κρίνει την συνέχεια. Ο τραπεζικός δείκτης έχει διασπάσει πτωτικά τον εκθετικό ΚΜΟ 200 ημερών ( 1050 μονάδες )  , έχει στηριχθεί προς το παρόν στη περιοχή των 970 μονάδων που συναντά τα χαμηλά από τον Μάιο και απαιτείται άμεση αντίδραση και επαναφορά πάνω από τις 1050 μονάδες για να ανακοπεί η τρέχουσα πτωτική του τάση. Σε διαφορετική περίπτωση επόμενη στήριξη ο απλός ΚΜΟ 200 ημερών στις 910 μονάδες .

Λογικός ο προβληματισμός για τις τραπεζικές μετοχές από την μία με την θέση του ΔΝΤ ότι χρειάζονται πρόσθετα κεφάλαια και από την άλλη με την διάχυτη ανησυχία για το πόσο εφικτή είναι η επίτευξη των στόχων για τα «κόκκινα» δάνεια για το επόμενο έτος.

Στο υπόλοιπο ταμπλό κυριαρχούν οι χαμηλοί τζίροι και η στάση αναμονής από τους επενδυτές με την πλειοψηφία των μετοχών να διατηρεί τις στηρίξεις του και κάποιες να ξεχωρίζουν ανοδικά ( ΒΙΟ , CENER , ΧΑΚΟΡ ,ΤΕΝΕΡΓ ) .

Οι Γερμανικές εκλογές και η έναρξη της τρίτης αξιολόγησης είναι τα σημαντικότερα γεγονότα του μήνα , ενώ  ΔΕΘ , η σημερινή επίσκεψη Μακρόν και το roadshow στο Λονδίνο ( 20-21/9 ) θα μας απασχολήσουν. Την επιφυλακτικότητα των επενδυτών έχει αυξήσει το  τελευταίο διάστημα και η αύξηση των γεωπολιτικών κινδύνων που αυξάνει και τις ανησυχίες στις διεθνείς αγορές.

Οι σημερινές δηλώσεις Ντράγκι για αποφάσεις τον Οκτώβριο για το QE έδωσαν ώθηση στο ευρώ ενώ την επόμενη εβδομάδα οι επενδυτές θα έχουν τα βλέμματα τους στραμμένα στο Eurogroup 15/9 και στην λήξη των παραγώγων την επόμενη Παρασκευή. Αποτελέσματα εξαμήνου ανακοινώνουν στις 12/9 ΑΡΑΙΓ και ΟΠΑΠ και στις 14/9 η ΦΦΓΚΡΠ

 

Βαγγέλης Σιούτης

Υπεύθυνος συναλλαγών Guardian Trust ΑΧΕΠΕΥ

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X