Ελλάδα

Απεργούν οι πάντες την Τετάρτη – Αναλυτικός οδηγός

Απεργούν οι πάντες την Τετάρτη – Αναλυτικός οδηγός
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Χαοτική θα είναι η κατάσταση την Τετάρτη σε όλη τη χώρα από την πανεργατική απεργία που έχουν προκηρύξει τόσο η ΑΔΕΔΥ όσο και η ΓΣΕΕ απέναντι στα νέα σκληρά μέτρα που προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί από τη Βουλή την Πέμπτη το βράδυ.

Η κατάσταση θα είναι δύσκολη και στην Αθήνα, καθώς είναι προγραμματισμένες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Συγκεκριμένα:

  • Στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος.
  • Στις 11:00 αντιεξουσιαστές έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στο Μουσείο
  • Στις 10:οο το ΠΑΜΕ έχει καλέσει σε συγκέντρωση στην πλατεία Κοτζιά
  • Στις 17:00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των ένστολων στην πλατεία Κολοκοτρώνη

Ποιοι απεργούν την Τετάρτη

Την Τετάρτη, ημέρα της 24ωρης απεργίας, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Τα μέσα σταθερής τροχιάς, μετρό, ηλεκτρικός και τραμ, θα κινούνται από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα προκειμένου, όπως αποφάσισαν οι εργαζόμενοι, να διευκολυνθούν οι απεργοί ώστε να μεταβούν στις συγκεντρώσεις. Οι συρμοί του μετρό θα τερματίζουν στο σταθμό της Δουκίσσης Πλακεντίας.

Τέλος, ακινητοποιημένα θα είναι τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αποφάσισε να συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΠΛΟΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ

Με δεμένους κάβους θα είναι όλα τα πλοία στα λιμάνια της χώρας, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αποφάσισε και νέα 48ωρη απεργία για την Πέμπτη και την Παρασκευή. Δείτε εδώ τη σχετική είδηση

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση με στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ. της Τετάρτης.

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις θα μετέχουν και οι συμβολαιογράφοι, οι οποίοι θα απέχουν από τα καθήκοντά τους μέχρι και την Πέμπτη.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ

Μόνο τα έκτακτα περιστατικά θα εξυπηρετούνται από τις δημόσιες δομές υγείας, καθώς θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, λόγω της απεργίας που έχουν προκηρύξει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία. Σε απεργιακές κινητοποιήσεις την Τετάρτη θα προχωρήσουν οι οδοντίατροι και οι φαρμακοποιοί.

Στους δρόμους επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς

Οι δύο φορείς θα μετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης, ενώ αναμένεται να συγκεντρωθούν και την Πέμπτη το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος, την ημέρα δηλαδή που στη Βουλή θα ψηφίζεται το πολυνομοσχέδιο.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X