Οικονομία

Κοντά σε συμφωνία για το χρέος στις 22 Μαίου

Κοντά σε συμφωνία για το χρέος στις 22 Μαίου
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Πυκνώνουν τα μηνύματα  για συμφωνία αναφορικά με το ελληνικό χρέος στο Eurogroup στις 22 Μάϊου.

Η συμφωνία καθίσταται πλέον περισσότερο εφικτή ύστερα από το συμβιβασμό που έκανε το ΔΝΤ και αναφέρει η ιταλική εφημερίδα Il Sole 24 Ore.

Στο δημοσίευμά της με τίτλο “Ελληνικό χρέος, το G7 ετοιμάζει την συμφωνία στο Eurogroup”, η εφημερίδα αναφέρει (σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ) ότι πηγή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου υποστηρίζει πως το ΔΝΤ θα ήταν διατεθειμένο να συζητήσει μια σειρά εναλλακτικών δυνατοτήτων, για την επιμήκυνση των χρονικών ορίων πληρωμής του χρέους, σε συνδυασμό με τη μείωση των επιτοκίων, ενώ δεν απαιτεί να οριστεί το ύψος του πλεονάσματος και τα ακριβή στοιχεία της ελάφρυνσης -με κάθε λεπτομέρεια- πριν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα “.

Η ιταλική οικονομική εφημερίδα εκτιμά, επίσης, ότι το Ταμείο μπορεί να δεχθεί να συνεχισθούν οι διαβουλεύσεις, με σημείο αναφοράς τα όσα συμφωνήθηκαν τον Μάιο του 2016.

Στο ίδιο δημοσίευμα η Il Sole 24 Ore γράφει ότι “οι διεθνείς δανειστές της Ελλάδας κινούνται προς την κατεύθυνση μιας συμφωνίας με στόχο την ελάφρυνση του χρέους της Αθήνας, η οποία υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ανακοινωθεί στο Eurogroup, στις 22 Μαΐου”.

Και προσθέτει ότι «Ευρωπαίος ιθύνοντας με τον οποίο μίλησε η Sole, και θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, υποστηρίζει πως όλοι αναγνωρίζουν ότι ύστερα από την επίτευξη συμφωνίας με την ελληνική κυβέρνηση για δέσμη μέτρων, δεν γίνεται να αναβληθεί ακόμη μια ανακοίνωση σχετικά με το χρέος. Αυτό, έστω και αν οι λεπτομέρειές της ορισθούν κατά την ολοκλήρωση του προγράμματος, το 2018».

Η τελευταία αναφορά ως γνωστόν ικανοποιεί το Βερολίνο, το οποίο δεν θέλει σε καμία περίπτωση εξειδίκευση των μέτρων πριν από τις γερμανικές εκλογές.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X