Ελλάδα

Κόντρα κυβέρνησης με όμιλο Λάτση.

Κόντρα κυβέρνησης με όμιλο Λάτση.
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σε σύγκρουση με τον όμιλο Λάτση για το Ελληνικό και τα ΕΛ.ΠΕ προχωρά η κυβέρνηση, όπως φάνηκε από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Αφορμή ήταν η κίνηση της Paneuropean Oil, μετόχου με 45% στα Ελληνικά Πετρέλαια, να ζητήσει την αναβολή της γενικής συνέλευσης της εταιρίας επικαλούμενος ανοικτά θέματα προς συζήτηση μεταξύ των δύο μετόχων. Ο κ. Τσίπρας ρωτήθηκε για το αν η στάση αυτή της εταιρίας συμφερόντων Λάτση σχετίζεται με τις διεκδικήσεις του για την επένδυση στο Ελληνικό καθώς και αν εγείρει ζήτημα αναλογικότερης εκπροσώπησης στη διοίκηση.

Ο πρωθυπουργός αφού σημείωσε ότι τα ΕΛ.ΠΕ παρουσιάζουν εντυπωσιακή κερδοφορία σημείωσε πως “σε κάποιους αρέσει και σε κάποιους δεν αρέσει”. Σε ό,τι αφορά το Ελληνικό τόνισε ότι “παραλάβαμε χάος στο Ελληνικό. Προχωρήσαμε την περιβαλλοντική μελέτη και δρομολογούνται όλες οι διαδικασίες αδειοδότησης”. Παραδέχτηκε τις “γραφειοκρατικές διαδικασίες της νομοθεσίας”, υπογραμμίζοντας όμως πως “δεν μπορούμε να υπερβούμε το Σύνταγμα”. Κάλεσε δε τους δημοσιογράφους να ρωτήσουν τον ιδιώτη για τις εκκρεμμότητες και “όχι εμάς’.

Ο κ. Τσίπρας στήριξε επίσης τη διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ λέγοντας ότι “ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις”.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X