Οικονομία

Ποια καταστήματα θα ανοίγουν όλες τις Κυριακές από Μάιο ως Οκτώβριο

Ποια καταστήματα θα ανοίγουν όλες τις Κυριακές από Μάιο ως Οκτώβριο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αλλαγές στη λειτουργία των καταστημάτων σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη επιβάλλει το πολυνομοσχέδιο που προέκυψε από τις διαπραγματεύσεις για τη δεύτερη αξιολόγηση.

Για την υπόλοιπη Ελλάδα δεν αλλάζει τίποτα.

Ειδικότερα το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε το Σάββατο το βράδυ στη Βουλή και ψηφίζεται την Πέμπτη αλλάζει τη λειτουργία των καταστημάτων. Προβλέπεται ότι η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές -εκτός από μία Κυριακή του Αυγούστου- την περίοδο από Μάιο μέχρι Οκτώβριο, θα επιτρέπεται στις εξής περιοχές: δήμος Αθηναίων, μέρος του ιστορικού κέντρου Θεσσαλονίκης, μέρος της εμπορικής περιοχής γύρω από το λιμάνι του Πειραιά, μέρος του παραλιακού μετώπου στον Νότιο Τομέα Αθηνών και μέρος της εμπορικής περιοχής γύρω από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Για την υπόλοιπη Ελλάδα, σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, ισχύει η υφιστάμενη δυνατότητα ρύθμισης μέσω των αποφάσεων των αντιπεριφερειαρχών. Επίσης, καταργούνται οι περιορισμοί που προβλέπονται στον νόμο 4177/2013 σχετικά με το μέγεθος και το είδος καταστημάτων τα οποία επιτρέπεται να λειτουργούν σύμφωνα με αποφάσεις αντιφεραντιπεειάρχη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X