Παρασκήνιο

Στα ζάρια… από τον ΑΔΜΗΕ η ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης

Στα ζάρια… από τον ΑΔΜΗΕ η ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σύγχυση προκαλούν οι αντικρουόμενες εκτιμήσεις του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας για το χρόνο ολοκλήρωσης της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτης με την ηπειρωτική Ελλάδα.

Ο ΑΔΜΗΕ στις αρχές Μαίου δημοσιοποίησε το Δεκαετές Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Εθνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (2018-2027) όπου εκεί παρουσιάζει αναλυτικό χρονοδιάγραμμα των εργασιών τόσο για τη μικρή διασύνδεση της Κρήτης με την Πελοπόννησο όσο και για τη μεγάλη διασύνδεση (Αττική – Κρήτη).

Έτσι, για τη μεν πρώτη η εκτίμηση είναι ότι θα έχει τελειώσει τον Φεβρουάριο του 2020 για τη δεύτερη τον Δεκέμβριο του 2023.

Ωστόσο, στη μελέτη επάρκειας ισχύος (2017-2027) του ΑΔΜΗΕ που δημοσιεύτηκε στις 30 Μαίου, επισημαίνεται ότι η ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με το ηπειρωτικό σύστημα θα έχει ολοκληρωθεί το 2025! Δηλαδή δύο χρόνια μετά…

Τελικά, ο Διαχειριστής μάλλον δεν είναι σε θέση να πει με ακρίβεια πότε θα λειτουργήσουν οι ηλεκτρικές διασυνδέσεις της Κρήτης, και το ρίχνει στα ζάρια…

Μόνο που το νησί σε τρία χρόνια θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης λόγω της απόσυρσης ρυπογόνων ντιζελοκίνητων μονάδων της ΔΕΗ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X