Διεθνή

Συμφωνίες 380 δισεκ. δολαρίων υπέγραψαν ΗΠΑ και Σαουδική Αραβία

Συμφωνίες 380 δισεκ. δολαρίων υπέγραψαν ΗΠΑ και Σαουδική Αραβία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Συμφωνίες ύψους 380 δισεκατομμυρίων δολαρίων υπέγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με τη Σαουδική Αραβία, από όπου επέλεξε να ξεκινήσει την πρώτη περιοδεία του στο εξωτερικό.

Το επίσημο πρακτορείο της Σαουδικής Αραβίας SPA έκανε λόγο για 34 συμφωνίες σε διάφορους τομείς όπως η άμυνα, το πετρέλαιο και οι αερομεταφορές, χωρίς να δώσει την συνολική τους αξία ενώ αξιωματούχος του Λευκού Οίκου είχε δηλώσει νωρίτερα ότι τα συμβόλαια πώλησης όπλων στην Σαουδική Αραβία είναι ύψους 110 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον δήλωσε μετά τη συνάντηση που είχε με τον Σαουδάραβα ομόλογο του ότι οι αμυντικές συμφωνίες που ανακοινώθηκαν κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Ντόναλντ Τραμπ στην Σαουδική Αραβία έχουν ως στόχο να αντιμετωπίσουν «την κακή ιρανική επιρροή».

Απευθυνόμενος δε στον επανεκλεγέντα πρόεδρο του Ιράν Χασάν Ροχανί, ζήτησε την διάλυση του ιρανικού «τρομοκρατικού δικτύου» και τον τερματισμό των ιρανικών δοκιμών βαλλιστικών πυραύλων.

Η Ουάσινγκτον έχει την πρόθεση να ενισχύσει τις προσπάθειές της για να αποτρέψει την ιρανική ανάμειξη στην Συρία και την Υεμένη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σε αντίθεση με τους προκατόχους του, ο Τραμπ δεν επέλεξε κάποια γειτονική χώρα ως πρώτο σταθμό της πρώτης περιοδείας του, κάτι που υπογραμμίζει ότι προτεραιότητα της εξωτερικής πολιτικής του είναι η Μέση Ανατολή.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X