Επιλογές

Τα πετρέλαια της Ελλάδας σε διεθνές συνέδριο

Τα πετρέλαια της Ελλάδας σε διεθνές συνέδριο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

“Ελλάδα: Τα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου μπορούν να αποτελέσουν βασικό μοχλό ανάπτυξης της χώρας”.  Αυτός είναι ο ενδεικτικός και συνάμα αποκαλυπτικός τίτλος του διεθνούς συνεδρίου πετρελαίου που αρχίζει σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Το συνδιοργανώνουν το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Ερευνας και Τεχνολογίας (ΕΕΤΙ) και το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια.

Οπως γίνεται αντιληπτό από τον τίτλο του συνεδρίου και κυρίως από την καταφατική προσέγγισηοι διοργανωτές πιστεύουν ότι οι υδρογονάνθρακες στη χώρα μας μπορούν να βοηθήσουν στην έξοδο από την κρίση.

Μεταξύ των στόχων του συνεδρίου είναι:

-Η ανάδειξη του δυναμικού των υδρογονανθράκων της Ελλάδας μετά από επιστημονική τεκμηρίωση και αξιολόγηση των υπαρχόντων δεδομένων.

-Η παρουσίαση των προϋποθέσεων και των ευκαιριών για οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

-Η αναζήτηση επενδυτικών ευκαιριών και συνεργασίας μεταξύ της επιστημονικής  κοινότητας και της βιομηχανίας.

Απώτερος σκοπός του συνεδρίου, όπως τονίζουν οι διοργανωτές, είναι να αναδείξει τρόπους για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου θεσμικού πλαισίου, το οποίο θα ανοίξει επιτέλους το δρόμο για την εκμετάλλευση του πετρελαίου και του φυσικού αερίου στην Ελλάδα μέσα από βέλτιστες πρακτικές.

-Η ανάλυση των προοπτικών τόνωσης της απασχόλησης νέων εργαζομένων στον τομέα του πετρελαίου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X