Οικονομία

Το μήνυμα του Θεόδωρου Φέσσα στη Γ.Σ. του ΣΕΒ

Το μήνυμα του Θεόδωρου Φέσσα στη Γ.Σ. του ΣΕΒ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Κώδωνα κινδύνου για το μαζικό κύμα αμφισβήτησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης κρούει ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας καλώντας τον επιχειρηματικό κόσμο να δώσει πειστικές απαντήσεις για τα οφέλη της οικονομικής ανάπτυξης.

Το μήνυμα αυτό θα στείλει ο κ. Φέσσας την Τετάρτη 31 Μαίου από το βήμα της γενικής συνέλευσης του ΣΕΒ, ο οποίος φέτος συμπληρώνει 110 χρόνια ζωής. Ο Θεόδωρος Φέσσας, σύμφωνα με πληροφορίες, θα προτρέψει την επιχειρηματική κοινότητα αλλά και τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις για ανάληψη πρωτοβουλιών ώστε “να επαναφέρουμε στις σωστές βάσεις την ατζέντα της δημόσιας πολιτικής”. Θεωρεί ότι ο ΣΕΒ μπορεί να “συμβάλλει στην ενημέρωση και εκπαίδευση πολιτών και κομμάτων για τα σημαντικά οφέλη τηςΕυρωπαϊκής Ένωσης, των ανοικτών και ανταγωνιστικών αγορών. Αυτό ακριβώς υπηρετούμε στονΣΕΒ, τα τελευταία 110 χρόνια”, αναμένεται να σημειώσει χαρακτηριστικά.

Η λύση για τον ΣΕΒ είναι πιο βαθιές και ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις και όπως θα σημειώσει ο κ. Φέσσας στην απογευματινή ανοικτή συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης παρουσία και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα: “Πιστεύουμε ότι ο μόνος τρόπος για να τερματιστεί αυτή η μακρόχρονη, επίμονη κρίση εμπιστοσύνηςπου ταλαιπωρεί (και) τη χώρα μας, είναι να πιέσουμε για ακόμη πιο βαθιές και ουσιαστικέςμεταρρυθμίσεις”. Και θα εξηγήσει: “Μεταρρυθμίσεις που απελευθερώνουν αγορές προϊόντων και υπηρεσιών, καταργούν ειδικά προνόμια,κτίζουν σχέσεις εμπιστοσύνης με την παγκόσμια επενδυτική κοινότητα, δημιουργούν προϋποθέσειςδυναμικής ανάπτυξης και παραγωγής νέου πλούτου για τους πολλούς”.

Κατά τον πρόεδρο του ΣΕΒ, “μόνο έτσι θα μπορέσουμε να φέρουμε μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις και να δημιουργήσουμε πολλέςκαι καλές θέσεις εργασίας. Με τη δημιουργία ενός φιλικού προς την επιχειρηματικότητα περιβάλλοντος και με τις απαιτούμενες διαρθρωτικές αλλαγές, οι ελληνικές επιχειρήσεις μέλη του ΣΕΒ είναι έτοιμες να συμβάλλουν στηνεξυγίανση και στην ανάπτυξη της χώρας”.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X