Και ενδοδικαστικός «πόλεμος» για το σκάνδαλο Novartis

Και ξαφνικά ξέσπασε ενδοδικαστικός «πόλεμος» για το σκάνδαλο Novartis. Βλέπετε κάποιοι κουφάθηκαν και τυφλώθηκαν. Μιλάμε για τους δικαστές της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, που τίποτα δεν άκουσαν, τίποτα δεν είδαν από την επίθεση που δέχεται η Δικαιοσύνη γενικά και οι εισαγγελείς της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς.

Εκεί που είχαμε συνηθίσει, να βλέπουμε το συνδικαλιστικό τους όργανο, να βγάζει ανακοινώσεις πριν καν τελειώσουν κάποιες δηλώσεις που θεωρούσαν ενοχλητικές, τώρα που κάνουν επιθέσεις σε μέλη τους, σφυρίζουν αδιάφορα.

Φαίνεται πως τόσο η όραση όσο και η ακοή είναι επιλεκτικές.

Για το θέμα αυτό το διοικητικό συμβούλιο της Ενωσης δέχθηκε σκληρή επίθεση με ανακοίνωση  από πέντε μέλη του. Οι πέντε  δικαστές υποστηρίζουν, πως ορθώς έπραξε η εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, καθώς ήταν υποχρεωμένη να διαβιβάσει αμελλητί τη δικογραφία για το σκάνδαλο Novartis στη Βουλή.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Κατά το άρθρο 86 παρ. 2 του Συντάγματος εάν στα πλαίσια ανάκρισης, προανάκρισης ή προκαταρκτικής εξέτασης προκύψουν στοιχεία κατά προσώπων που διατέλεσαν μέλη κυβέρνησης, για ποινικά αδικήματα, που τέλεσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, αυτά διαβιβάζονται αμελλητί στη Βουλή, από αυτόν που ενεργεί την ανάκριση, προανάκριση ή προκαταρκτική εξέταση.

Είναι προφανές ότι, σύμφωνα με την ως άνω διάταξη του Συντάγματος οι Εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς, ήταν υποχρεωμένοι να διαβιβάσουν αμελλητί τη δικογραφία στη Βουλή για τα πολιτικά πρόσωπα, τα οποία αναφέρονται στα συλλεγέντα στοιχεία της δικογραφίας, κατά τη διενεργούμενη από αυτούς, έρευνα για την υπόθεση NOVARTIS. Η Εισαγγελέας κατά τη Διαφθοράς και οι Επίκουροι Εισαγγελείς έχουν αποδείξει κατ’ επανάληψη ότι διαθέτουν και το απαραίτητο σθένος και τις επιστημονικές γνώσεις και ικανότητες για την άσκηση του δύσκολου έργου τους.

Εκφράζουμε την απορία μας για ποιο λόγο το «Ενωτικό» Προεδρείο της Ένωσης στους κόλπους του οποίου μετέχει και Εισαγγελικός Λειτουργός, δεν έχει εκδώσει ακόμη ανακοίνωση υποστήριξης για τις αδικαιολόγητες επιθέσεις που εκτοξεύονται εναντίον των συγκεκριμένων Εισαγγελικών Λειτουργών, οι οποίες συνιστούν ευθεία επίθεση και κατά του θεσμού της Δικαιοσύνης.

Χαράλαμπος Μαυρίδης, Εφέτης, μέλος Δ.Σ της Ε.Δ.Ε

Ευάγγελος Κασσαλίας, Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών, μέλος της Ε.Δ.Ε

Δημήτρης Τράγκας, Εφέτης Αθηνών, μέλος της Ε.Δ.Ε.

Χρήστος Παπαδήμας, Πρωτοδίκης Αθηνών, μέλος του Δ.Σ. της Ε.Δ.Ε

Σταματία Γκαρά – Δημουλέα, Ειρηνοδίκης, μέλος του Δ.Σ. της Ε.Δ.Ε»