Τριανταφυλλόπουλος vs Βαξεβάνης και το…άρωμα του βούρκου

Τριανταφυλλόπουλοι και Βαξεβάνηδες έχουν μεγάλη πλάκα, όταν συγκρούονται στο βούρκο και στη λάσπη. Και το ξέρετε πολύ καλά όταν ανακατεύετε το βούρκο, αναδύεται μία μπόχα σαν αυτή που αναδύει η «made In Greece» ερευνητική «δημοσιογραφία», την οποία έχουν υπηρετήσει τόσα και τόσα μπουμπούκια. Αυτά τα οποία στην πορεία του χρόνου, απέκτησαν παχυλούς τραπεζικούς λογαριασμούς, των οποίων το περιεχόμενο δεν προέρχονταν από δημοσιογραφικές υπηρεσίες μόνο…

Απολαύστε λοιπόν το κονταροχτύπημα του Μάκη με τον Κώστα για την προστατευόμενη μάρτυρα.

Ξεκίνησε ο Κώστας με το σχόλιο με τίτλο “Αλήτες, ρουφιάνοι, Μάκηδες”  και  απάντησε ο Μάκης με το δικό του πόνημα και τίτλο «Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια, Κώστα Βαξεβάνη».

Ολόκληρο το σχόλιο του Κώστα Βαξεβάνη:

Δεν ξέρω αν το κορίτσι που έβγαλε ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος στο site του είναι το βαθύ λαρύγγι της Novartis, ο ίδιος πάντως είναι ο ξέχειλος βόθρος της αθλιότητας. Είτε πρόκειται για την προστατευόμενη μάρτυρα είτε όχι, στοχοποιεί έναν άνθρωπο ο οποίος από τη στιγμή αυτή βρίσκεται σε κίνδυνο.

Όχι, ο Μάκης δεν προσπαθεί να κάνει δημοσιογραφική επιτυχία. Γιατί δεν αποτελεί επιτυχία να βάζεις σε κίνδυνο κάποιον, ειδικά αν είναι πραγματικά μάρτυρας σε μια τέτοια υπόθεση. Ο Τριανταφυλλόπουλος υλοποιεί συμβόλαιο. Να εκφοβίσει όποιον η πλευρά των εμπλεκόμενων θεωρεί ως απειλή είτε επειδή μίλησε, είτε επειδή φοβάται πως θα μιλήσει.

Και αφού έκανε τη βρώμικη δουλειά, έτρεξαν οι κυριλέδες της δημοσιογραφίας, που ροκάνιζαν ΚΕΕΛΠΝΟ, Novartis και ό,τι άλλο μπορούσαν, που τα ονόματά τους φιγουράρουν στα χαρτιά των μαύρων ταμείων της Novartis να κάνουν αναπαραγωγή. Γιατί μπορεί να βρίζονται μεταξύ τους, αλλά τους ενώνει η συνενοχή.

Δε νομίζω πως ο Μάκης έχει τύψεις για την απόπειρα δολοφονίας στην οποία συμμετέχει, είτε εναντίον ενός ανθρώπου είτε εναντίον της προσωπικότητάς του. Αν ζούσε ο Γκιόλιας νομίζω το ίδιο θα έλεγε. Χθες ο Τριανταφυλλόπουλος, τηλεφωνούσε δεξιά και αριστερά για να ενημερώσει πως μιλάει με το Φρουζή. Kαι μπορεί να κανονίσει να καταθέσει ως προστατευόμενος μάρτυρας.

Έτσι είναι ο Μάκης. Δεν ξέρω αν είναι ρουφιάνος, αν δηλαδή το κορίτσι αυτό είναι μάρτυρας οπότε τη δίνει, πάντως ζει με την ψυχολογία του ρουφιάνου καταδότη. Τοξικός και επικίνδυνος. Αν δεν ήταν Μάκης Τριανταφυλλόπουλος θα έλεγα σαν τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο.

Και η απάντηση του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου

Ο κύκλος των χαμένων δημοσιογράφων είναι βασανιστικά πάντα ο ίδιος, με αποτέλεσμα να είναι βαρετό πια να ασχολείται κανείς μαζί τους. Σε αυτή τη χώρα υπάρχουν πολλοί Βαξεβάνηδες οι οποίοι προσπαθούν, αλλά δεν μπορούν να επιτύχουν εκείνους τους στόχους που εδώ και πάρα πολλά χρόνια έχουν πετύχει κάποιοι άλλοι. Είναι ο επαγγελματικός φθόνος ο οποίος καθοδηγεί την χυδαία συμπεριφορά τους.

Πληροφορούμε τον κ. Κώστα Βαξεβάνη λοιπόν, πως την μάρτυρα, προστατευόμενη ή όχι, την κατέδωσε το ίδιο το FBI. Oι πληροφορίες της υπηρεσίας αυτής, καταγράφηκαν με μαύρο μελάνι πάνω σε άσπρο χαρτί στην έκθεση που δόθηκε στην δημοσιότητα.

Αν είχε δημοσιογραφικά μάτια θα το έβλεπε. Τα έγγραφα αυτά είναι κοινής λήψεως. Στην Βουλή βγήκαν εκατοντάδες αντίγραφα, τα οποία μοιράστηκαν σε βουλευτές, στους βοηθούς τους, σε άλλους κυβερνητικούς και πολιτικούς παράγοντες, με αποτέλεσμα να φτάσουν στα χέρια κάθε δημοσιογράφου, ο οποίος όμως θα πρέπει να διαθέτει μία ικανότητα. Να γνωρίζει ανάγνωση.

Ο ρόλος του FBI

Το FBI «έδωσε» την Μαρία Μαρανγγέλη. Τους λόγους τους γνωρίζει η αμερικανική υπηρεσία και μόνον. Το zougla.gr απλώς ανέγνωσε τα κείμενα και στην συνέχεια έκανε την δημοσιογραφική δουλειά, που ως ενημερωτικό site έχει την υποχρέωση να κάνει. Δεν αρκέστηκε στο να παπαγαλίσει την έκθεση του FBI.

Έψαξε και βρήκε τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι μέσα στην ελβετική εταιρεία συνέβαιναν τα μύρια όσα. Αυτά τα στοιχεία το zougla.gr τα έδωσε στην δημοσιότητα, πάντα ως όφειλε. Ο Κώστας Βαξεβάνης και γενικώς οι Βαξεβάνηδες ξέρουν πολύ καλά πως η δημοσιότητα είναι καλύτερη και η πιο αποτελεσματική προστασία.

Όσο για την πολιτική ουσία της υπόθεσης θα έπρεπε να γνωρίζει ότι η αποκάλυψη του zougla.gr απλώς ακύρωσε την επιχειρηματολογία περί κουκουλοφόρων. Αλλά ο Κώστας Βαξεβάνης δεν είναι ούτε Αριστερός ούτε καν Συριζαίος, διότι αν ήταν θα το είχε αντιληφθεί. Καλά κρασιά κ. Κώστα Βαξεβάνη.

Έφτασες στην πηγή αλλά νερό δεν ήπιες… Και τώρα κατηγορείς εκείνους που πρόλαβαν να ολοκληρώσουν το ρεπορτάζ που δεν έκανες ποτέ. Όχι γιατί είναι δύσκολο αλλά απλώς γιατί δεν ξέρεις να το κάνεις.