Κοινωνία

Καβάλα: Εργαζόταν επί 17 χρόνια ως γιατρός χωρίς να έχει πάρει πτυχίο

Καβάλα: Εργαζόταν επί 17 χρόνια ως γιατρός χωρίς να έχει πάρει πτυχίο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο εν λόγω γιατρός είχε τοποθετηθεί στο νοσοκομείο στη θέση Επιμελητή Β΄ Παθολογίας το Φεβρουάριο του 2001 και από τότε εργαζόταν ανελλιπώς στο νοσοκομείο Καβάλας.

Εν τέλει, αφού πέρασαν 17 ολόκληρα χρόνια αποκαλύφθηκε πως ο εν λόγω γιατρός εργαζόταν χωρίς να διαθέτει πτυχίο.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν την Πέμπτη δημοσιεύθηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεων η απόφαση για την ανάκληση του διορισμού του.

Παραμένει άγνωστο αν και τι προβλέπεται για τα χρήματα που έχει λάβει ο συγκεκριμένος γιατρός όλα αυτά τα χρόνια που υπηρετούσε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Την ίδια ώρα, πάντως, αρκετές είναι οι υποθέσεις πλαστογράφησης πτυχίων και πιστοποιητικών (με στόχο την πρόσληψη στο Δημόσιο) οι οποίες βρίσκονται στα χέρια εισαγγελέων και ανακριτών. Από το κόσκινο του εισαγγελέα διαφθοράς, θα περάσουν οι περιπτώσεις όσων προσλήφθηκαν στο Δημόσιο με πλαστούς τίτλους σπουδών.

Όπως έγινε γνωστό, τα αδικήματα που ερευνώνται στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας είναι αυτά της απάτης σε βάρος του Δημοσίου, της ψευδούς βεβαίωσης και της πλαστογραφίας κακουργηματικού χαρακτήρα.

Πλαστογραφία

Το κακούργημα της πλαστογραφίας τιμωρείται με κάθειρξη από 5 έως 10 χρόνια. Η πλαστογραφία στη βασική-“απλή” της μορφή, τιμωρείται σε βαθμό πλημμελήματος, με ποινή φυλάκισης από 3 μήνες έως 5 χρόνια. Η χρήση του πλαστού εγγράφου από τον ίδιο τον πλαστογράφο δε συνιστά νέο αδίκημα, αλλά επιβαρυντική περίσταση, που αυξάνει την ποινή (πάντα βέβαια στα ανωτέρω όρια). Αντίθετα, αν πλαστογράφος και χρήστης είναι 2 διαφορετικά πρόσωπα, τότε θα τιμωρηθούν και οι δύο.

Στο σχετικό ΦΕΚ αναφέρονται τα εξής:

Πηγή: kavalapost.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X