Πρώτο βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό για επτά κορίτσια του Πολυτεχνείου

Επτά κορίτσι από το Πολυτεχνείο έγραψαν μία μικρή ιστορία. Κέρδισαν το χρυσό βραβείο στο της φετινής ευρωπαϊκής διοργάνωσης ECOTROPHELIA, που πραγματοποιήθηκε στις 21-22 Νοεμβρίου στο Λονδίνο, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων «Food Matters Live 2017».

Μεγάλος νικητής , αναδείχθηκε το προϊόν «AVOYOG Smoothie Beverage», ένα λειτουργικό ρόφημα αβοκάντου και ορού στραγγιστού γιαουρτιού με πρεβιοτικά και αντιοξειδωτικά, που δημιούργησε η επταμελής ομάδα της Σχολής Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ.

Το AVOYOG Smoothie Beverage έφθασε στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό κατακτώντας την 1η θέση στον Εθνικό Διαγωνισμό ECOTROPHELIA, που διοργάνωσε για 7η συνεχή χρονιά ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ).

Η ελληνική συμμετοχή του ΕΜΠ αποτελείται από τον καθηγητή Π. Ταούκη, Εργαστήριο Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων, Σχολή Χημικών Μηχανικών, την Δρ Ε. Δερμεσονλούογλου, την Δρ Β. Ανδρέου και τις φοιτήτριες Ε. Παρασκευοπούλου, Ε. Παπαμιχαήλ, Π. Σαραντάκου & Ζ. – Μ. Ξάνθου.

Πηγή: Τέσσερις Ελληνίδες φοιτήτριες του ΕΜΠ βραβεύτηκαν στο Λονδίνο για ένα smoothie με αβοκάντο [εικόνες] | iefimerida.gr