Οικονομία

Στα… αζήτητα τα εργοστάσια των ελληνικών βιομηχανιών!

Στα… αζήτητα τα εργοστάσια των ελληνικών βιομηχανιών!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τα λουκέτα που μπήκαν σε πολλές εργοστασιακές μονάδες στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια είναι πολλά. Παρόλα αυτά όμως, σχεδόν καμία δεν βρήκε νέο αγοραστή.

Είναι ενδεικτικό το παράδειγμα του εργοστασίου της Pepsico HBH Λουτράκι το οποίο κατέβασε ρολά τον Ιανουάριο του 2013, λόγω των σημαντικών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπισε η αμερικανική πολυεθνική στην ελληνική αγορά, απολύοντας και τους τελευταίους εργαζομένους.

Έκτοτε το εργοστάσιο βγήκε στο σφυρί και πολλοί ήταν οι υποψήφιοι αγοραστές. Μεταξύ των οποίων και μεγάλα ονόματα του ελληνικού επιχειρείν…

Οι υποψήφιοι που… έμειναν υποψήφιοι

Ο πρώτος «αγοραστής» ήταν ο κυπριακός Όμιλος Hellenic Water, o οποίος είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον ενώ πληροφορίες ανέφεραν ότι είχε υπογραφεί και το σχετικό προσύμφωνο.
Ωστόσο άγνωστο παραμένει ακόμη το γιατί δεν προχώρησαν οι διαπραγματεύσεις.

Στην συνέχεια ακούστηκε το όνομα της εταιρείας ΕΖΑ, ενώ ένα ακόμη όνομα που έπεσε στο τραπέζι ήταν αυτό της Green Cola.

Tελικά όπως όλα δείχνουν, ούτε αυτές οι συζητήσεις τελεσφόρησαν. Ουδέν νεότερον υπάρχει και για την απόκτηση της κεντρικής μονάδας της PepsiCo-ΗΒΗ στα Οινόφυτα Βοιωτίας, που έκλεισε η παραγωγή της στις 30 Οκτωβρίου του 2016.

Το ακίνητο έχει συνολική επιφάνεια 13.428 τ.μ. και διαθέτει εγκαταστάσεις εμφιάλωσης, αποθήκες και κτίρια γραφείων σε οικόπεδο, συνολικής επιφάνειας 33.980 τμ.

Πωλητήριο στο εργαστάσιο της στην Πειραιώς έχει βάλει η Ελαϊς – Unilever, μετά την απόφαση της για αποχώρηση δραστηριότητες εμπορίας ελαιολάδου και μαργαρινών, αλλά και το εργοστάσιο φρέσκου γάλακτος της ΦΑΓΕ στο Αμύνταιο.

Άγονος ο πλειστηριασμός για την ΑΓΝΟ

Άγονος ανακηρύχτηκε ο χθεσινός (7 Δεκεμβρίου 2017) διαγωνισμός για την πτωχευμένη γαλακτοβιομηχανία ΑΓΝΟ, καθώς δεν παρουσιάστηκε κανένας υποψήφιος αγοραστής.
Το τίμημα των 18,281 εκατ. ευρώ κρίθηκε υψηλό και το πιο πιθανό θεωρείται ότι ο σύνδικος της πτώχευσης να υποβάλλει και νέο αίτημα προς το δικαστήριο, για να οριστεί νέα ημερομηνία πλειστηριασμού.

Στην περίπτωση της ΑΓΝΟ, ο εκκαθαριστής επιδιώκει να εισπράξει μέρος των δανείων της τάξης των 19 εκατομμυρίων ευρώ, με τα οποία χρηματοδοτήθηκε η βορειοελλαδίτικη γαλακτοβιομηχανία.

Η εκποίηση αφορά στο σύνολο των περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης και περιλαμβάνονται όλα τα ακίνητα, το εργοστάσιο, ο παραγωγικός εξοπλισμός, τα οχήματα κ.λπ., καθώς και το εμπορικό σήμα της όπως και οι άδειες λειτουργίας της.

Πηγή: bankingnews.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X