Στο… σφυρί κτήριο – φιλέτο του ιδρυτή της Neoset

Σε πλειστηριασμό βγάζουν οι τράπεζες Eurobank, Alpha και Attica ακίνητο του ιδρυτή της Neoset, Κωνσταντίνου Αλεξανδράκη. Ο πλειστηριασμός γίνεται λόγω οφειλής, ύψους 200 χιλιάδων ευρώ, που σχετίζεται με παλαιό ομολογιακό δάνειο.

Η επιπλοβιομηχανία πτώχευσε το 2014, με τις εκποιήσεις, που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια και αφορούν, ιδίως, το εργοστάσιο στη Χαλκίδα να είναι άγονες.

Ελεύθερα οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί από τις 21 Φεβρουαρίου!

Αυτή τη φορά, στο «σφυρί” βγαίνει τμήμα της προσωπικής περιουσίας του ιδρυτή της επιπλοβιομηχανίας. Πρόκειται για κτήριο, πέντε επιπέδων, σε οικόπεδο 1,2 στρεμμάτων που περικλείουν οι λεωφόροι Κηφισίας και Κατεχάκη και οι οδοί Λαζάρου Ζώχου και Αδριανείου στο Νέο Ψυχικό. Λειτουργούσε ως εκθεσιακός χώρος, ενώ έχει μισθωθεί από το 2014 σε γνωστή αλυσίδα γυμναστηρίων, με την τιμή πρώτης εκκίνησης να ανέρχεται σε περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ.

Το ακίνητο που είχε αγοράσει από την εταιρεία πετρελαιοειδών Mobil Oil το 1986 ο κ. Αλεξανδράκης φέρει προσημειώσεις συνολικού ύψους της τάξης των 4 εκατομμυρίωνυπέρ των τραπεζών, της ΔΟΥ ΦΑΕ Αθηνών, του Κέντρου Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων και ιδιωτών πιστωτών.

Neoset: Σε εξέλιξη η ανάκριση

Στη διαδικασία της τακτικής ανάκρισης βρίσκεται η ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί κατά πέντε μελών του διοικητικού συμβουλίου της Neoset για απιστία από κοινού και συνέργεια σε απιστία σχετικά με τη σύμβαση που φέρεται ότι υπογράφηκε την 1/6/2012 μεταξύ της Neoset και της Hazarezo ltd.

Σύμφωνα με πληροφορίες του capital.gr, ο τακτικός ανακριτής κλήτευσε, πρόσφατα, τους μάρτυρες της Πολιτικής αγωγής για να καταθέσουν.

Τραμπ: «Εκτοξεύει» τις αμυντικές δαπάνες στα $686 δισ.!

Υπενθυμίζεται ότι η επιπλοβιομηχανία παρότι κηρύχθηκε σε πτώχευση (απόφ.212.2014), εξακολουθούσε να δίνει το «παρών» στην ελληνική αγορά μέσω της εταιρείας περιορισμένης ευθύνης Furniture New Line που εμπορευόταν προϊόντα με τo σήμα Neoset. Το σχήμα αυτό είχε προκύψει βάσει της σύμβασης που είχε συνάψει τον Ιούνιο του 2012 η κυπριακή εταιρεία Hazarezo Limited, που είναι η μητρική της Furniture New Line, με τη Neoset.

Ωστόσο, η δραστηριότητα αυτή σταμάτησε τον Αύγουστο του 2016 σε συνέχεια απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.