Θέλουν να «γιορτάσουν» το «ολοκαύτωμα» της Ηλείας – Οργή από τους συγγενείς των θυμάτων (pics)

Οργή, συγγενών των θυμάτων και κατοίκων, για τη μουσική βραδιά που ετοιμάζουν για την επέτειο της μεγάλης καταστροφής της 24ης Αυγούστου 2007, στην Ηλεία.
Την έντονη δυσαρέσκεια και αντίθεσή τους για την εκδήλωση μνήμης που έχει προγραμματιστεί για την «μαύρη επέτειο» από τη φονική πυρκαγιά στην Ηλεία το 2007 εκφράζουν με εξώδικη διαμαρτυρία τους οι συγγενείς των θυμάτων.
Ανάμεσα στους συγγενείς είναι και μία από τις πιο τραγικές φιγούρες της πύρινης τραγωδίας, ο Γιώργος Παρασκευόπουλος, ο οποίος έχασε τη σύζυγό του, τη μητέρα του και τα τέσσερα ανήλικα παιδιά του.
Οι συγγενείς των θυμάτων κάνουν λόγο για λόγο για “απαράδεκτη μουσικοτραγουδιστική εκδήλωση” η οποία συνιστά “υποκρισία” και ζητούν τη ματαίωσή της, διαφορετικά θα προχωρήσουν σε περαιτέρω διαμαρτυρίες.
Πιο συγκεκριμένα με σχετικό εξώδικο, που έχει ως παραλήπτες τόσο την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Δήμο Ζαχάρω, των οποίων οι τότε επικεφαλής καταδικάστηκαν σε πολυετείς ποινές φυλάκισης, όσο και την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, εκφράζεται η ξεκάθαρη αντίδραση συγγενών των 36 συνολικά θυμάτων της πυρκαγιάς ως προς την εκδήλωση, η οποία έχει προγραμματιστεί για την 24η Αυγούστου και θα περιλαμβάνει σχετική φωτογραφική έκθεση και μουσικό πρόγραμμα στον αποκαλούμενο χώρο του “θυσιαστηρίου”.
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο εξώδικο αιτία για την θέση τους αυτή είναι ότι “οι φορείς που θέλουν να οργανώσουν την απαράδεκτη μουσικοτραγουδιστική εκδήλωση, δια των εκπροσώπων τους, όχι μόνο δεν συμπαραστάθηκαν αλλά αντιδίκησαν, πολύ σκληρά και με κάθε τρόπο με τους συγγενείς και μάλιστα χρησιμοποίησαν ει βάρος των νεκρών απαράδεκτα, ψευδή και ανυπόστατα στοιχεία, τα οποία ασφαλώς η ελληνική Δικαιοσύνη απέρριψε ομόφωνα. (…)
Οι θέσεις των συγγενών των νεκρών είναι ότι συνιστά τουλάχιστον υποκρισία, οι Φορείς που δικαστικά και αμετάκλητα απεδείχθη ότι είχαν εγκληματικές ποινικές ευθύνες για το θάνατο τόσων αθώων ανθρώπων, ν’ αντιδικούν μαζί μας και μάλιστα κατά τρόπο ιδιαίτερα σκληρό σε όλα τα δικαστήρια και ακόμη, δια των εκπροσώπων τους, να θεωρούν τα ίδια τα θύματα ως δήθεν υπαίτια ή συνυπαίτια για τον τραγικό θάνατό τους (!!!) και τώρα να έρχονται, με πανηγυρισμούς και τυμπανοκρουσίες, να τους “τιμήσουν”.
Αντί να προγραμματίζονται τέτοιου είδους εκδηλώσεις, καλό και έντιμο θα ήταν να είχαν συμπαρασταθεί στο δύσκολο και μακροχρόνιο δικαστικό τους αγώνα για τη δικαίωση των νεκρών και ακόμη έστω και τώρα, να κάνουν την αυτοκριτική τους και να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τις σοβαρές και εγκληματικές τότε παραλείψεις τους”.
Επισημαίνεται ακόμη ότι κάθε χρόνο στον ίδιο χώρο και την ίδια ημέρα οι συγγενείς κάνουν με πρωτοβουλία τους, ένα ιδιαίτερο θρησκευτικό μνημόσυνο “για να τιμήσουν με πολύ σεμνό και αθόρυβο τρόπο, τους νεκρούς τους” και το ίδιο επιθυμούν να πράξουν και φέτος, προσκαλώντας τους διοργανωτές να ματαιώσουν την εκδήλωση.
“Εάν δε παρά παρά την παρούσα δήλωση, οι οργανωτές θα επιμείνουν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης, οι συγγενείς των θυμάτων θα είναι παρόντες και θα εκδηλώσουν επί τόπου την αντίθεσή τους” αναφέρεται.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ