Διεθνή

Άνοιξαν οι διαγωνισμοί για Κρήτη και Ιόνιο για τις πετρελαϊκές εταιρείες

Άνοιξαν οι διαγωνισμοί για Κρήτη και Ιόνιο για τις πετρελαϊκές εταιρείες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο
Στο μικροσκόπιο των πετρελαϊκών εταιρειών, φαίνεται ότι μπαίνουν τα οικόπεδα της Κρήτης και του Ιονίου.
 
Το ενδιαφέρον αφορά τόσο το διαγωνισμό για τα δύο οικόπεδα Νοτιοδυτικά και Δυτικά της Κρήτης που προκηρύχθηκε κατόπιν αιτήματος της κοινοπραξίας Exxon Mobil-Total-ΕΛΠΕ, όσο και εκείνον του οικοπέδου στο Ιόνιο που προκηρύχθηκε κατόπιν αιτήματος της Energean Oil & Gas.
 
Τους τελευταίους, πάντως, μήνες ενδιαφέρον για τις εξελίξεις με τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες επιδεικνύουν αρκετές σημαντικές εταιρείες, όπως για παράδειγμα οι Shell, Japex, Dana Petroleum, INA και Hunt, οι οποίες μάλιστα είχαν βολιδοσκοπήσει παλαιότερα τα ΕΛΠΕ προκειμένου να συνεργαστούν μαζί τους στις περιοχές Άρτας-Πρέβεζας και Βορειοδυτικής Πελοποννήσου.
 
  • Η δημοσίευση σε ΦΕΚ των όρων των δύο διαγωνισμών, αύξησε το ενδιαφέρον, ενώ τις ημέρες αυτές προχωρούν οι διαδικασίες ώστε να καταστεί δυνατή η δημοσίευση των προκηρύξεων στην εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.
  • Στα τέλη Σεπτεμβρίου υπολογίζεται ότι αυτό θα συμβεί και αμέσως μετά θα αρχίσουν να μετρούν οι 90 ημέρες της προθεσμίας για την κατάθεση προσφορών.
  • Στόχος της ελληνικής πλευράς είναι ως τις αρχές του 2018 να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των φακέλων και να έχει υπογραφεί σύμβαση με τους πλειοδότες, έτσι ώστε τα πάντα να τρέξουν με σφιχτές διαδικασίες, δίχως να χαθεί χρόνος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X