Ελλάδα

Αναστέλλουν την πίστωση στον ΕΟΠΥΥ οι φαρμακοποιοί Αθήνας – Πειραιά για σειρά προϊόντων

Αναστέλλουν την πίστωση στον ΕΟΠΥΥ οι φαρμακοποιοί Αθήνας – Πειραιά για σειρά προϊόντων
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σε αναστολή της πίστωσης προς τον ΕΟΠΥΥ για ιατροτεχνολογικά προϊόντα, σκευάσματα ειδικής διατροφής και αναλώσιμα για τον σακχαρώδη διαβήτη, προχωρούν από σήμερα οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αθήνας (ΦΣΑ) και Πειραιά, με κύριο αίτημα την εξόφλησή τους από τον Οργανισμό, για όσα από αυτά τα προϊόντα έχουν χορηγήσει στους ασφαλισμένους κατά το πρώτο τρίμηνο του 2017.

Η απόφαση ελήφθη μετά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής και του Φαρμακευτικού Σύλλογου Πειραιά, που ανακοίνωσαν το εξής:

«Οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής και Πειραιά αποφάσισαν την άρση της πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ για τη χορήγηση των ιατροτεχνολογικών προϊόντων, σκευασμάτων ειδικής διατροφής και αναλωσίμων υλικών, από 1 Αυγούστου 2017. Από τις 14 Ιουλίου είχε προαναγγελθεί η μορφή αυτή κινητοποιήσεων ως προειδοποίηση σε δελτίο Τύπου του Συλλόγου που αφορούσε το ίδιο ζήτημα. Τότε, οι φαρμακοποιοί της Αττικής ζητούσαν από τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ “να τιμήσει, έστω την ύστατη στιγμή την υπογραφή του, με την πλήρη εξόφληση των τριών πρώτων μηνών (Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου- Μαρτίου) το αργότερο μέχρι την 31η Ιουλίου 2017 όπως ορίζει η σύμβαση”».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X