Οικονομία

Αρχίζει να ζωντανεύει η αγορά γραφείων και επαγγελματικών χώρων

Αρχίζει να ζωντανεύει η αγορά γραφείων και επαγγελματικών χώρων
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σημάδια ζωντάνιας και ανάνηψης εμφανίζει η αγορά γραφείων και επαγγελματικών χώρων. Το διαπιστώνει έρευνα της εταιρείας συμβούλων ακινήτων Δανός, από την οποία προκύπτει επίσης ότι παρατηρείται οριακή άνοδος των ενοικίων.
Οπως προκύπτει από τα στοιχεία τα ποσοστά κενών θέσεων στις τρεις πρώτες αγορές γραφείων, το κέντρο της Αθήνας, τον βόρειο άξονα (λεωφόρος Κηφισίας, Μεσογείων, Εθνική Οδός, Αττική οδός) και τον νότιο άξονα (λεωφόρος Συγγρού, Αμφιθέας, Βουλιαγμένης, λεωφόρος Ποσειδώνος και λιμάνι Πειραιά) μειώθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια και οι διαθέσιμοι χώροι υψηλότερων προδιαγραφών παρουσιάζουν τάση απορρόφησης.
Την ίδια στιγμή, η αγορά γραφείων του Πειραιά έχει επηρεαστεί σημαντικά από τα επερχόμενα έργα στην αθηναϊκή Ριβιέρα, με τη ζήτηση να έχει αυξηθεί κι εκεί για τους πιο σύγχρονους χώρους.
Όπως αναφέρει στην ανάλυση της η Δανός η αγορά σημείωσε οριακή αύξηση ως προς τα μισθώματα στα πρώτης προβολής γραφεία, ως αποτέλεσμα και των αυξημένων προσδοκιών για θετική οικονομική και επιχειρηματική ανάπτυξη.
Η Δανός επισημαίνει ότι είναι πολλοί οι διεθνείς θεσμικοί ή ιδιώτες επενδυτές που κοιτάζουν την εγχώρια αγορά ακινήτων, ωστόσο είναι πολύ λίγες οι συμφωνίες που έχουν ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα.
Εξίσου ανοδικά κινείται και η αγορά ακινήτων που προορίζονται για επαγγελματικούς χώρους, λόγω των μεγάλων πολυεθνικών αλλά και ελληνικών αλυσίδων που συνεχίζουν να αναπτύσσουν το δίκτυο τους αλλά και να προχωρούν στην ενοικίαση καταστημάτων σε πιο κεντρικούς δρόμους.
Οι πολυεθνικές αλυσίδες προτιμούν τις γνωστές εμπορικές πιάτσες όπως η Ερμού, η  Γλυφάδα,το Κολωνάκι, η Κηφισιά, η Σωτήρος (Πειραιάς), η Τσιμισκή (Θεσσαλονίκη) αλλά και τα εμπορικά κέντρα της χώρας.
Όσον αφορά τη ζήτηση σε λιγότερους εμπορικούς δρόμους όπως η Καλλιθέα, το Περιστέρι, το Χαλάνδρι, η Νέα Σμύρνη, η Κέρκυρα, η Ρόδος, η Σαντορίνη και η Μύκονος, παρατηρείται αυξημένη ζήτηση λόγω της έλλειψης διαθέσιμων εμπορικών χώρων. 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X