Διεθνή

Ελβετία: Οκτώ άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται μετά την τεράστια κατολίσθηση

Ελβετία: Οκτώ άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται μετά την τεράστια κατολίσθηση
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Οκτώ άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται μετά την κατολίσθηση που σημειώθηκε προχθές σε απομονωμένη περιοχή των ελβετικών Άλπεων, στο χωριό Μπόντο κοντά στην Ιταλία. Σύμφωνα με την αστυνομία του καντονιού Γκρισόν οι οκτώ αυτοί άνθρωποι «δεν έχουν εντοπιστεί» προς το παρόν.

Το αυστριακό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι ένα ζευγάρι Αυστριακών είναι μεταξύ των αγνοούμενων. Σύμφωνα με την ελβετική εφημερίδα Blick, οι υπόλοιποι αγνοούμενοι είναι τέσσερις Γερμανοί και δύο Ελβετοί.

Ωστόσο μια ομάδα έξι αλπινιστών, οι συγγενείς των οποίων φοβήθηκαν ότι παρασύρθηκαν από την κατολίσθηση, εντοπίστηκαν στην Ιταλία.

Όπως ανέφερε η Blick επικαλούμενη έναν εκπρόσωπο της αστυνομίας, τα κινητά τηλέφωνα δεν έχουν σήμα σε όλα τα σημεία της περιοχής. «Ελπίζουμε ότι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν έχουμε καταφέρει να επικοινωνήσουμε με τους αγνοούμενους», εξήγησε ο Μάρκους Βάισερ.

Σύμφωνα με το ελβετικό σεισμολογικό ινστιτούτο, οι δονήσεις που προκλήθηκαν από την κατολίσθηση ισοδυναμούσαν με έναν σεισμό 3 βαθμών.

Το «φαινόμενο αυτό ήταν αναμενόμενο» εδώ και χρόνια καθώς πτώσεις βράχων είχαν σημειωθεί στην περιοχή το 2011, το 2012, το 2016 και στις 21 Αυγούστου, σημειώνει το ινστιτούτο στον ιστότοπό του.

Οι κάτοικοι δεν μπορούν ακόμη να επιστρέψουν στα σπίτια τους και η κατάσταση θα επανεξεταστεί σήμερα στις 10:00 -τοπική ώρα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X