Επιλογές

Ελληνικό: Πλήγμα για την επένδυση και τον Τσίπρα

Ελληνικό: Πλήγμα για την επένδυση και τον Τσίπρα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Υπόγειες συγκρούσεις εντός της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ για την επένδυση στο Ελληνικό. Η αναβολή της απόφασης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για την ερχόμενη Τρίτη πυροδότησε νέες εντάσεις, ενώ εκτιμάται ως ένα νέο πλήγμα στην κυβέρνηση και στον Αλέξη Τσίπρα ειδικότερα.

Το Μαξίμου είναι πολύ ενοχλημένο από την κωλυσιεργία όπως το ίδιο τη χαρακτηρίζει, αφού η καθυστέρηση δημιουργεί τεράστια προβλήματα στο επενδυτικό αφήγημα του Αλέξη Τσίπρα, ενώ η κυβέρνηση είναι έκθετη απέναντι στους Θεσμούς.

Και να ληφθεί υπόψη ότι η καθυστέρηση στο Ελληνικό έρχεται μετά τα προβλήματα με τα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική και την Eldorado Gold, πράγμα που φανερώνει ότι ένα σημαντικό τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ έχει αλλεργία στις επενδύσεις.

Από του Μαξίμου διαμηνύουν ότι δίνουν «τον απαραίτητο χρόνο και χώρο στους θεσμούς και τη δημόσια διοίκηση να λειτουργήσουν με βάση το νόμο σε όλες τις περιπτώσεις». Πλην όμως, αυτό «δεν σημαίνει ότι θα αποδεχθεί σκόπιμες κωλυσιεργίες που θα έθεταν σε αμφισβήτηση τη δεδηλωμένη βούλησή της και την αποφασιστικότητά της για την ολοκλήρωση της επένδυσης στο Ελληνικό».

Χθες επίσης ο Γιάννης Δραγασάκης σε συνέντευξη σε ραδιόφωνο τόνισε ότι η επένδυση στο Ελληνικό θα γίνει με σεβασμό στους νόμους.

Ομως, όπως και με τα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική έτσι και με το Ελληνικό υπάρχουν αντιδράσεις για την επένδυση εντός του κόμματος και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας μετά την επιστροφή του από το Ταλίν, αναμένεται να συγκαλέσει την πολιτική γραμματεία του κόμματος για να ξεπεράσει τον κομματικό σκόπελο με απόφαση του οργάνου.

Ενδεικτικό στοιχείο των αντιδράσεων εντός του κόμματος είναι η παρουσία στη χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας του πρώην υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη. Με δηλώσεις του τάχθηκε μεν υπέρ των επενδύσεων πρόσθεσε  με σεβασμό σε όλες τις διαδικασίες και τους νόμους. Λες και θα μπορούσε να πει κάτι διαφορετικό, δηλαδή να ζητήσει να παρανομήσει η πολιτεία, ενώ και ο συμβολισμός που εκπέμπεται από την παρουσία στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, δεν αλλάζει με τη δήλωσή του υπέρ της επένδυσης, γιατί αν τυχόν η δήλωσή του ήταν ανάλογη του μηνύματος της συγκέντρωσης, δηλαδή εναντίον της επένδυσης θα ερχόταν σε μετωπική σύγκρουση με το Μαξίμου.

 

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X